Szakosztályunk szurkolói ankétot is tartott a napokban és változás is történt a felkészülési programban.

Férfi jégkorong, felkészülési találkozó
Nyitra, 18.00: HK Nitra – Ferencváros
TV: YouTube

Szurkolói információk: Fradi.hu

A jövőhétre tervezett “főpróbán” nem a Tapolcsány, hanem a Dunaújvárosi Acélbikák lesz az ellenfelünk.

A héten szurkolói ankétot tartottak hokisaink, a Fradi Múzeumban a vezetésből Fodor Szabolcs és Hudák Gábor, a játékoskeretből pedig Arany Gergely és Nagy Gergő volt jelen. Elhangzott, hogy az Erste Ligában bevezetett új pontrendszerhez igyekeztünk igazítani a játékoskeretet, ami nem volt egyszerű, de úgy néz ki, hogy tudunk majd “négysorozni”, azaz minden meccsre úgy kiállni, hogy ne kelljen üres helyet hagyni a padon. Az átalakulást ahhoz lehet hasonlítani, mint amikor “Foci” elkezdte a munkát a Fradinál, nagy volt a játékosmozgás és fiatalodott is a keret. Cél volt, hogy olyan légiósok érkezzenek, akik nem levezetni jönnek, hanem fejlődni szeretnének. A célkitűzések nem változtak, az átigazolási piacot figyelve az erőviszonyok is hasonlóak lehetnek majd, mint az előző évadban, a Dunaújváros erősödhet érdemben csak [van honnan, tegyük hozzá… – Peti]. A szezon első meccseire már megválthatóak előre a jegyek. Nem maradhatott el a kérdés természetesen a jégcsarnokról sem: “when it’s done“.

Új játékosunkkal, Brayden Lowval beszélgettek:

– Miért döntöttél úgy, hogy Magyarországra jössz jégkorongozni?
– Hogy őszinte legyek, nyerni jöttem! Ez egy jó lehetőségnek tűnt, pozitív dolgokat hallottam a klubról olyan játékosokon keresztül, akik már szerepeltek ebben a bajnokságban, és felkeltette az érdeklődésemet, hogy egy világhírű városban játszhassak egy komoly szervezésű ligában. A nap végén mindig győztesen szeretem elhagyni a pályát, így mielőtt aláírtam volna a szerződést, megnéztem a csapatot és úgy ítéltem meg, erre ez az egyik legjobb hely. Az pedig csak bónusz, hogy mindezt a gyönyörű Budapesten élhetem át.

– Korábban játszottál együtt a csapatkapitánnyal, Nagy Gergővel, rajta kívül ismersz valakit az új csapattársaid közül?
– Nem, ő volt az egyetlen, akivel találkoztam és beszéltem, mikor néhány hónapig együtt játszottunk a Quad City Mallardsban a tengerentúlon. Rajta kívül nem igazán ismertem senki mást, viszont vele amikor csapattársak voltunk, akkor általában egy sorban játszottunk. Az egy sikeres sor volt, szóval izgatottan vártam, hogy milyen lesz újra vele játszani, nagyszerű játékosnak tartom.

– Az elmúlt hetek alapján mit vársz a szezonkezdéstől, milyen lesz a csapat?
– Határozottan jó irányba haladunk! Nagyon jó kapusaink vannak, erős a védelmünk és tehetségesek a támadóink. Igazából csak azon múlik, hogy sikerül-e kellően összecsiszolódnia a csapatnak, de az elmúlt meccseket látva, az eredmények ellenére nem hiszem, hogy ez gondot jelentene. Vannak és lesznek is persze nehezebb meccsek, de úgy érzem, az előző héten nagyot léptünk előre és tényleg a megfelelő irányba halad a csapat, hiszen játékban egyre jobb meccseket játszunk. Jó az előszezonunk, de már nagyon várjuk, hogy elérkezzen a szeptember közepe, a srácokon is látni, hogy egyre izgatottabbak, jó lenne már tétmeccsen bizonyítani.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu

További fotók: FTC jégkorong