Kapusunk elmondta, hogy magunkra kell koncentrálnunk a visszavágón is.

– Eldőlt a továbbjutás?
– Korai lenne ezt kijelenteni, hiszen egy kétmeccses párharc első felvonásán vagyunk csak túl. Azáltal, hogy 4-0-ra győztünk a Groupama Arénában, egészséges előnyt szereztünk, azt gondolom, az eredmény mellett a játékunk is arra enged következtetni, hogy mi vagyunk az abszolút esélyesek a továbbjutásra, ám nagy hiba lenne, ha most hátradőlnénk. Ezt a feladatot még be kell fejeznünk Írországban, egy másik környezetben, idegen pályán, másfajta időjárási körülmények között. Ugyanolyan hozzáállással és koncentrációval kell pályára lépnünk, mint tettük azt Budapesten. A célunk természetesen az, hogy kint is győzni tudjunk, és magabiztosan jussunk be az Európa Liga csoportkörébe.

– Számítottál ilyen különbségű győzelemre?
– Nem, de én alapvetően nem is szoktam ilyeneket számolgatni, mindig azt remélem, hogy az attitűdünk, a hozzáállásunk, az egymásért való küzdés megjelenik a pályán. Ha ez megvan, az általában jó játékkal és eredménnyel párosul, így történt ez múlt csütörtökön is.

– Hat BL-selejtező tapasztalata alapján hova tudnád elhelyezni az aktuális ellenfelet, a Shamrock Roverst?
– A párharc első mérkőzése után még nem mondanék ítéletet. Egy meccset játszottunk Budapesten, ahol 38 fokos hőség volt. Tudom, hogy Írországban vagy Angliában nem ez a megszokott időjárás, biztos vagyok benne, hogy ez nagyon megfogta a Roverst. Erősebb csapat vagyunk, ez kétségtelen, de nehezen tudnám elhelyezni az ellenfelet bárhova is, hiszen mégiscsak egy bajnokcsapatról van szó, amely megszokta, hogy otthon nyeri a meccseket. Nekünk most nem is a Shamrockkal kell foglalkozni, az a feladatunk, hogy magunkra koncentráljuk, és a maximumot nyújtsuk.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu