Korábbi játékosainkat kérdezték a szlovákok elleni BL-párharcról.

Bálint László

A Tobol elleni továbbjutás a papírforma-kategóriába tartozott, annak ellenére, hogy az első mérkőzés 0-0-ra végződött. A visszavágón egyértelműen kijött a két csapat közötti különbség, de ami örömteli volt, hogy a gólokon kívül a játékban is sok pozitívumot lehetetett fölfedezni. Egy biztos labdatartásra törekvő, sok helyzetet kialakító és értékesítő Ferencvárost láthattunk. Az idény első tétmérkőzésein egyértelműen többet kaptam a csapattól, mint amit vártam. A szlovákok elleni csata egy teljesen más dimenziójú összecsapás lesz, de hát a Slovan is jóval erősebb csapat, mint a Tobol. A Groupama Aréna lelátóján azért is drukkoltunk, hogy a grúz Batumi legyen a következő ellenfél, de ha már úgy alakult, hogy a Slovan jön, azzal sincs semmi gond, hiszen a Fradi egyértelműen esélyesebb. Az 1992-es eseményeknek pedig nem szabad megismétlődniük!

Hajdu Attila

Már az első meccs után sem éreztem, hogy komoly gond lehet a továbbjutással, és ez szerencsére a visszavágón be is igazolódott. A kötelező továbbjutás mindig nehéz, ezért volt öröm látni azt a felszabadult játékot, amit a csapattól láthattunk. A mai Fradi egyik legnagyobb erénye, hogy az úgynevezett kötelező mérkőzéseket látványosan hozza. A Slovan elleni mérkőzéseknek nyilván most is felfokozott hangulata lesz, de a balhétól már csak azért sem tartok, mert más időket élünk, mint 1992-ben. Nem tudom elképzelni, hogy komoly atrocitás történne a lelátón, a párosítás különlegességét ezúttal abban látom, hogy a Pozsonyban élő magyarok közül nyilván sokan szurkolnak majd a Fradinak is, így a nemzeti identitás is különleges miliőt ad a találkozóknak. Ahhoz pedig nem férhet kétség, hogy ezúttal a Ferencváros a párharc esélyese!

Lisztes Krisztián

Az idény első tétmérkőzései mindig izgalmasak. Miként sikerül a játék, hogy játszanak az új igazolások? A Tobol elleni játék és továbbjutás nagyon meggyőző volt, végig fölényben voltunk, ez a teljesítmény nem szorul magyarázkodásra. A Slovan elleni kettős ütközet nyilván felfokozott, különleges hangulatú mérkőzéseket hoz, remélem, sikerül a pályán elégtételt venni, a továbbjutás lenne a létező legnemesebb bosszú az 1992-ben történtekért. Az én ismerőseim és barátaim között is vannak olyanok, akik harminc évvel ezelőtt kinn voltak, és kaptak egy-két nagy pofont, ami mondjuk ki, egy nagyon gusztustalan dolog volt. Bízom benne, hogy a Fradi szurkolói nem csak a Groupama Arénában, hanem Pozsonyban is pokoli hangulatot teremtenek majd, de hideg fejjel kell gondolkodni és viselkedni, még egyszer hangsúlyozom, a legmegfelelőbb válasz az lenne, ha a pályán vennénk elégtételt, hiszen egyetlen olyan akcióba sem szabad belemenni, amely kizárást vagy büntetést vonna maga után. De nem féltem a Fradi-tábort, amely az utóbbi időben igazán példamutatóan viselkedik, így azzal is tisztában vannak, milyen következményei lehetnek, ha a szurkoláson kívül a külső körülményekkel is foglalkoznának…

Szűcs Lajos

Osztálykülönbség volt a Ferencváros és a Tobol között – az első mérkőzésen is csak a gól hiányzott – így nem volt kérdés, hogy melyik együttes jut tovább, de a magabiztos győzelmet mindenki el is várta a Ferencvárostól. A Slovan elleni oda-visszavágó teljesen más kategóriájú mérkőzéseket hoz majd, azt is lehet mondani, hogy ez egy olyan kiemelt csata lesz, mint egy Fradi – Újpest derbi. A Slovan már jelezte, hogy kiemelt kategóriájú meccsként kezeli majd a visszavágót, megmondom őszintén, kicsit tartok is a pozsonyi találkozótól, féltem a Fradi-szurkolókat. Ezzel együtt természetesen ferencvárosi továbbjutást várok, hiszen a csapat az elmúlt időszakban már többször bizonyította, hogy komolyabb ellenfelek ellen is képes dominálni.

Vincze Ottó

Az első mérkőzésen a Tobol – önmagához képest – átlagon felüli teljesítményt nyújtott, a visszavágó azonban sima volt. A Ferencvárostól sokkal gyorsabb játékot láthattunk, nagyon pozitív volt Adama Traoré hatékony támadójátéka, remekül mozgott be az üres területekre, Tokmac pedig kiváló labdákkal szolgálta ki őt. Franck Boli egyelőre kicsit passzívabbnak tűnt, nyilván még szoknia kell az összjátékot Traoréval, de lesz ez még jobb is! A Slovan ellen nem csak azért egyértelműen esélyesebb a Fradi, mert komolyabb merítési lehetőségekkel rendelkezik, hanem mert – Szerhij Rebrov után – Sztanyiszlav Csercseszov is jól látható egységet tudott teremteni. A mai Ferencvárosnak ez az egyik legnagyobb erénye!

forrás: mandiner.hu