Női pólósaink új játékosával beszélgettek.

Gréta, mondhatjuk azt, hogy ha egy magyar vízilabdázót a Ferencváros hív, akkor az visszautasíthatatlan ajánlatnak számít?
Nem, mert nem egyszer utasítottam már vissza a Fradi ajánlatát (nevet). Viszont, ha valaki szeretne klubot váltani, és megkeresi a Ferencváros, az egy nagy megtiszteltetés.

Most miért mondtál igent?
Szerettem volna váltani. Amikor az előző években megkerestek, elsősorban lelkileg nem álltam még készen erre. Nagyon kötődöm a Dunaújvároshoz dunaújvárosiként, amúgy is erősen csapatember vagyok, és ebből a szempontból is nehéz döntés volt otthagyni a többieket. Megkönnyítették a döntésemet a lányok, amikor mondtam nekik, hogy váltani szeretnék, mert kell a változás, hogy fejlődni tudjak – ekkor még a Ferencvárosról nem volt szó konkrétan -, akkor egyöntetűen úgy reagáltak, hogy ha úgy érzem, hogy nekem ez a jó, akkor menjek és csináljam. Nekem ez egy nagyon jó visszajelzés volt arról, hogy olyan csapatom van, amelynek tagjai azt is vállalják, hogy nekik ezzel talán rosszabb lesz, de lépjem meg. Ez jó érzés volt.

Leendő vezetőedződ, Gerendás György személye mennyit számított a döntésedben?
Fontosnak bizonyult, hogy Gyuri bácsi milyen személyiség, kértem, kávézzunk együtt, hogy megismerjem. Nagyon tetszett, hogy ugyanazokat az értékeket vallja a vízilabdáról, az utolsó másodpercekig mindent megtesz a győzelemért. Ha kell, a falon is átmegy a siker érdekében, ugyanilyen személyiségnek ismerem magamat is. Hamar egymásra hangolódtunk.

…nem mentél olyan messzire otthonról.
A Ferencváros tényleg nem a világ másik vége, innen egy óra Újváros. Bár ezt a távot nem teszi meg az ember naponta két edzés között. Nagy inspirációt ad, hogy egy új csapatban, egy új edző előtt kell kivívnom ugyanazt a tiszteletet, ami Dunaújvárosban már adott volt évek óta. Ez feltölt engem. Az edzésteljesítményemmel, a játékommal vívhatom ki ezt. Nagyon várom. Dunaújvárosban egy idő után már feltétel nélkül megkaptam a bizalmat Mihitől és a csapattól is. Bízom benne, hogy a Fradiban is hamar ki tudom harcolni. Nagy elánnal vágok majd bele, mert bőven tudok még én is fejlődni, szeretnék is, ezért is hoztam meg ezt a kényelmi szempontból egyáltalán nem egyszerű döntést. Dunaújvárosban három perc sétára laktam az uszodától, teljesen más volt, mint a budapesti dugóban ülni. Utóbbi miatt biztosan fogok párszor szentségelni. Biztos vagyok benne, hogy ha ezt most nem léptem volna meg, akkor jövőre nem lett volna olyan jó szezonom, mint amilyen lesz. Elsősorban a lelkivilágom érdekében volt ez egy fontos lépés, nagy izgalommal várom ezt az egészet.

A teljes beszélgetés: EuroSport