Thomas Courts a Dundee Unitedet hagyta ott a Kispestért.

Tam Courts veszi át a Budapest Honvéd első csapatának irányítását, klubunk kétéves megállapodást kötött a 40 éves szakemberrel, aki az első skót vezetőedző lesz a kispesti együttes élén.

Nagyon örülünk, hogy Kispestre tudtuk csábítani Thomast – mondta az új szakvezetővel kötött megállapodásról Chris Docherty, a Budapest Honvéd sportigazgatója. – Ő egy olyan edző, akiben hatalmas potenciál van, több nívós európai és angol klub is versengett a kegyeiért, így különösen nagy dolog, hogy meg tudtuk győzni őt arról, hogy sikeres lehet a Honvéd az ő irányításával.

Tam Courts 2013-ban játékos-edzőként kezdte karrierjét a Kelty Hearts együttesénél, majd 2020-ban csatlakozott a Dundee Unitedhoz, ahol a játékfejlesztésért és a taktikai filozófiáért felelt, a 2021/2022-es szezonban pedig az első csapat vezetőedzőjének nevezték ki. Irányítása alatt a klub az elmúlt évtizedben először szerzett kvalifikációt európai kupasorozatba, mialatt 16 akadémista is lehetőséget kapott az együttesben – kétszer is megdöntve az idény során az élvonalban bemutatkozó legfiatalabb játékos rekordját.

Tudom, hogy ebben az országban milyen nagy hagyománya van a labdarúgásnak, ahogy azt is, hogy a kispestiek tűzön-vízen keresztülmennének a csapatukért, én pedig olyan típusú edző vagyok, aki akkor ér el igazi sikereket, ha olyan emberek vesznek körül, akik ezzel a szenvedéllyel állnak a futballhoz – mondta székfoglalójában Tam Courts. – Szeretném, ha a szurkolók újra büszkék lehetnének a klubra, hogy egy olyan csapatot lássanak, amely mindent megtesz a pályán a győzelemért, és remélhetőleg a teljesítmény és az eredmény is párosul majd ezzel. Az edzőközpont remekül felszerelt, a stadion pedig gyönyörű, minden körülmény adott ahhoz, hogy a Honvéd sikeres legyen, én pedig nagyon izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek a klubnak.

Honvéd