Sass Kincső ismét zöld-fehérben.

Amint az már hivatalossá vált, a februárban kölcsönből a Fradihoz visszatérő Suba Sára a 2022/2023-as idény kezdetétől az MTK-nál folytatja pályafutását, ezért klubunk feltétlenül szeretett volna Janurik Kinga, illetve a rehabilitációját végző Bíró Blanka mellé még egy kapust igazolni, ezért szerződést kötöttünk a mindössze tizenhét éves, utánpótlás-válogatott Sass Kincsővel.

Olyan fiatal és tehetséges kapusban gondolkodtunk, aki a kiváló munkát végző kapusedzőnk, Duleba Norbert kezei között hosszú távon jegyzett kézilabdázóvá válhat – mondta Görög Zsolt, a szakosztály ügyvezető igazgatója. – Örülök, hogy Sass Kincső nálunk folytatja a pályafutását, mert a szakemberek véleménye szerint minden megvan benne ahhoz, hogy komoly karriert fusson be. Sok munka vár rá, de a mentalitását megismerve egyáltalán nem féltem őt a kihívástól.

Sass Kincső 2004-ben született, a Ferencvárosban ismerkedett meg a sportággal, hét éven át szerepelt az utánpótláscsapatainkban, 2019 óta pedig a felnőttek között tette magát próbára. A Pénzügyőrnél szerepelt, illetve a legutóbbi idény során kettős játékengedéllyel az élvonalbeli Budaörsnek is tagja volt.

Nagyon jó érzés volt belépni az Elek Gyula Arénába, főleg így, hogy a felnőtt csapathoz térhetek vissza, ez megtiszteltetés számomra – mondta Sass Kincső. – Hét évet töltöttem a klubnál, itt tanultam meg az alapokat, szóval abszolút meghatározó az életemben a Ferencváros. Mindig is figyeltem a felnőtt csapatot, és nagy álmom volt, hogy egyszer a felnőtt öltözőbe kerülhessek. Hittem benne, hogy sikerülhet, mert nagyon akartam és tettem is érte, illetve úgy voltam vele, hogy ott ülök majd, ha törik, ha szakad. A tanulásban és a sportban is az a fajta vagyok, aki mindent megtesz a céljaiért. Tudom, hogy az edzéseken is klasszisok lesznek majd velem szemben, de szeretem a kihívásokat, ezért nem tartok ettől. Szeretnék minél többet fejlődni, a lehető legtöbbet elsajátítani. A legjobb helyen leszek ebből a szempontból – dolgoztam már Duleba Norberttel, tudom, hogy nagyon jó edző, és hogy mire számíthatok tőle, ezért is szerettem volna újra vele edzeni, illetve fantasztikus lesz Janurik Kinga és Bíró Blanka mellett fejlődni, tőlük is rengeteget tanulhatok.

Fradi.hu