Pólósaink is dupláztak – a bajnokcsapat aranyszavai.

Férfi vízilabda, OBI, rájátszás, döntő, 2. mérkőzés
OSC 7-15 Ferencváros
Negyedek: 4-6, 0-3, 2-4, 1-2
Gólok: Fekete 3, Damonte 3, Pohl 2, Merkulov 2, Vámos 2, Varga 2, Vigvári 1

Az egyik fél 2. győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 az FTC javára.

Beszámoló: EuroSport, Fradi.hu, MVLSZ, NSO, VLV

Varga Dénes

Izgultam. Nemcsak közben, hanem előtte is. Délután volt lehetőségem két órát egyedül lenni egy sötét szobában és nem tudtam elaludni, ami nagyon érdekes, mert 21 éves koromban nem gondoltam volna, hogy 35 éves koromban jobban fogok izgulni majd egy bajnoki döntő előtt. Pláne úgy, hogy ilyen előzménye van, hiszen 9 góllal nyertünk az első találkozón. Így ezt nem mondtam volna ki eddig egy pillanatra sem, hogy megérdemelten nyertünk, gondolom, hogy jó ez a hozzáállás, viszont azzal, hogy most két meccsen tudtunk dominálni, azt kell, hogy mondjam, igen, jobbak voltunk.

Vámos Márton

Fölé tudtunk nőni az OSC-nek, mind taktikailag, mind játékban. Nagyon jól kezdtünk és tudtuk vinni december vége feléig. Addig magunkhoz képest kicsit túl is teljesítettünk. Utána, mint minden csapat életében, jött egy holtpont, amiből úgy gondolom, hogy mivel nagyon fiatal és sikeréhes a csapatunk, ezért nagyon hamar ki tudtunk kecmeregni, majd elkezdődött egy felfelé ívelő tendencia és ez most csúcsosodott ki ebben a bajnoki döntőben. Illetve remélem, hogy az egyik csúcsa itt volt és lesz még egy csúcsa majd június elején.

Vigvári Vendel

Boldogan értékelem mindazt, ami itt történt, hiszen megnyertük, és szerencsére tényleg nem olyan mérkőzések lettek a végére, ahol megőrült volna mindenki, hogy most mi lesz a vége. Ez – legalábbis így győztesként – nekem jó, a családomnak nem feltétlenül, de a saját szemszögemből nyilván nagyon örülök. A két mérkőzés között az egyik este, elég váratlanul – mert amúgy nem szoktam rosszul lenni egyáltalán – nagyon rosszul lettem. Én akkor személy szerint nem gondoltam, hogy fogok tudni játszani, mert rég voltam ilyen rosszul. Gyomorrontásom volt, és minden, ami ezzel jár. Örülök, hogy végül vízbe tudtam szállni, és játszottam is valamennyit – nyilván Zsolt bá’-val beszéltem és mondta, hogy kevesebbet meg óvatosabban kell játszanom. Előre tudtam lépni, védekezésben sokkal jobban tudok teljesíteni, úgy érzem, Zsolt bá’ is jobban bízik bennem, illetve most már a meccsek kilencven százalékában kezdő vagyok és elég sokat is játszom. Érzem a bizalmat, és szerintem sokszor meg is tudom hálálni.

Varga Zsolt

Az egész idényben meggyőző teljesítményt nyújtottunk, az első helyen zártuk az alapszakaszt, megnyertük a bajnoki döntőt és a nemzetközi porondon is szépen szerepeltünk. Maradt bennünk tüske a tavalyi elődöntő után, ezúttal pedig esélyt sem adtunk az OSC-nek, a bajnoki címmel kifizetődött az egész éves kemény munkánk. Az akaratunk átlendített bennünket a nehézségeken, le a kalappal a játékosaim és a szakmai stáb előtt!

Az FTC magyar bajnok férfi vízilabda csapata a 2021/2022-es szezonban