A Reggeli Startban beszélgettek labdarúgó csapatunk vezetőjével.

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál több fontos témáról is beszélt a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. Elsőként arról kérdezték, aggódnak-e amiatt, hogy a hírek szerint több klub is érdeklődik Sztanyiszlav Csercseszov iránt.

Egyáltalán nem tölt el aggódással, az lenne a baj, ha nem érdeklődne senki iránta. Ő egy nagyon jó edző, nagyon jó karakter, intelligens ember, aki jól tudja használni az eszköztárát. Pontosan tudja, hogy mikor, milyen stílusban kell megszólítani egy játékost vagy egy csapatot. Az ő egyénisége a Ferencvároshoz maximálisan passzol. Nagyon jól érzi magát, neki is nagy céljai vannak – mondta Orosz.

A Fradinak ebben a szezonban már kimondott célja, hogy ne csak bejusson egy csoportkörbe, hanem érje meg a tavaszi szereplést is.

Annak is megvan persze a romantikája, ha óriási klubokat kapunk, mert múltkor egy picit hiányérzet maradt bennünk, hogy egy Barcelona vagy Juventus ellen nem játszhattunk teltházas mérkőzéseket a Puskásban. A Juve ellen csak egyharmad ház lehetett, a Barca ellen pedig zárt kapu volt. Ez persze megnehezítené annak a célunknak az elérését, hogy a tavaszi szezonra átmenjünk, mert mi kifejezetten azt szeretnénk.

A vezérigazgató azt is elmondta, szeretné, ha több magyar csapat is bejutna egy nemzetközi csoportkörbe.

A Konferencia Liga is egy jó versenysorozat, még egy olyan csoportkör, ahova be lehet kerülni. Nagyon drukkolok annak, hogy más magyar csapat is csoportkört játsszon belátható időn belül, lehetőleg már idén. Egyrészt a magyar klublabdarúgásnak nagyon jót tesz, másrészt a játékosoknak is. A Konferencia Ligában is olyan klubok vannak, mint a Roma vagy a Tottenham, és akkor még ott a Slavia Praha és sorolhatnám. Az elején mindenki lesajnálta ezt a sorozatot, de ha valaki követi, az tudja, hogy ott játszani sem egy rossz dolog. Az Európa Ligát is kicsit feljebb pozicionálta, a Bajnokok Ligája pedig a szent és érinthetetlen.

A játékoskeret átalakulásáról a következőket mondta.

Az egésznek a váza megvan, nem az van, hogy rettenetesen kapkodnunk kell. Az is biztos, hogy lesz mozgás, baj lenne, ha nem lenne. Van olyan játékos, aki máshol szeretné megpróbálni, van olyan, akit mi néztünk ki, aztán meglátjuk, hogy sikerül-e megállapodni. Ez egy izgalmas időszak lesz.

Végezetül a Ferencvárosnál lévő fiatalok esélyeiről nyilatkozott.

A Fradinál azért nagyon nehéz, ezt lássuk be. Nagy öröm volt, hogy Lisztes Krisztián pályára lépett, meg kell tudni ragadni itt, de nem olyan egyszerű ez. A Ferencvárosnak van egy olyan küldetése, hogy nemcsak Magyarországon kell megfelelőképp szerepelnie, hanem nemzetközi szinten is. Én leszek a legboldogabb, ha ezt fiatal magyar játékosokkal meg tudjuk tenni. Ameddig ők nincsenek olyan szinten, addig pedig igazolni kell olyan játékost külföldről, akivel ezt a célt sikerül elérni.

Kivonat: Csakfoci