Ezután egyhetes rehabilitáció vár pólósaink vezetőedzőjére.

Ahogyan arról pénteken beszámoltunk, Varga Zsolt vezetőedzőnk egészségügyi okok miatt nem vállalhatta feladatai teljeskörű ellátását az OSC elleni bajnoki döntő első mérkőzésén, ahol az FTC az edzőjéért is küzdve kiütéses 18-9-es sikert aratott, Nyéki Balázs irányításával.

Azóta Zsolt több orvosi vizsgálaton átesett, amelyek egy irányba mutattak: műtététi beavatkozásra van szükség.

Már tizenéves korom óta volt ismert extraszisztolém, az akkori vizsgálatokat Dr. Pavlik Gábor végezte és az derült ki, nem kóros elváltozásról van szó. Ráadásul a terheléssel megszűnt, de jele lehetett, hogy hajlamom van a szívritmust érintő problémákra. Hat évvel ezelőtt, már edzőként jelentkeztek ismét tüneteim, amiket akkor gyógyszeres kezeléssel orvosolni lehetett, azzal a kiegészítéssel, hogy hosszútávú megoldást a műtét fog jelenteni.

Innen ugrunk az időben egészen a közelmúltig, amikor hosszú kihagyás után újra szükség volt orvosi véleményre és kezelésre.

Hat héttel ezelőtt jelentkeztek ismét tüneteim, amiket elektromos kardioverzióval szüntettek meg. A kivizsgálást és a kezelést Dr. Merkely Béla irányítja. A tartós megoldás érdekében a szezon utánra egyeztettünk is időpontot ablációs beavatkozásra. De néhány napja ismét voltak tüneteim. Egyértelmű volt a javaslat, a műtétet minél hamarabb el kell végezni.

A tünetek rövid időn belüli felbukkanására több magyarázat lehet, akár koronavírus-utóhatás is, ám egyik sem tudományosan alátámasztott. A lényegen azonban ezek nem is változtatnak, a műtét átütemezése a helyes megoldás.

Orvosi javaslatra szerda délelőtt megműtenek, rutineljárásról van szó. A beavatkozás után körülbelül egy hét rehabilitációra lesz szükség, folyamatos felügyelet mellett már pár nap után fokozatosan terhelhető leszek. Jól vagyok, de szükség van a műtétre ahhoz, hogy teljesértékű életet tudjak élni. Rendszeres ellenőrzés mellett erre minden lehetőség megvan.

Az orvosok által jóváhagyott mértékben, felesleges kockázatot nem vállalva, vezetőedzőnk a műtét előtt részt vesz a játékosok felkészítésében. A rehabilitációs időszakban a csapat lejátssza utolsó csoportmeccsét a Bajnokok Ligájában, szerda este Nyéki Balázs fogja ellátni a vezetőedzői feladatokat a Brescia elleni rangadón a Császár-Komjádi Sportuszodában.

Fradi.hu