Idegenben folytatódik a pontvadászat – átigazolási pletykát is olvashatsz, női csapatunkból öten mehetnek a válogatotthoz, valamint elkészültek a VB miatt módosított menetrendek is.

Férfi vízilabda, OBI, alapszakasz, 21. forduló
Komjádi-uszoda, 12.30: UVSE – Ferencváros
Jegy: 600 Ft

A mérkőzés előtt Varga Zsolt nyilatkozott a FradiMédiának:

Két légiósunk, Danyil Merkulov és Luca Damonte hazája válogatottjában szerepelt a héten, az oroszok és az olaszok is Világliga mérkőzést játszottak. Damonte és Merkulov is 2-2 gólt szerzett, Lucáék 22-3-ra nyertek Szlovákia ellen, Danyilék 11-9-re kaptak ki Horvátországtól.

Fiatal játékosunkkal, Fekete Gergővel az EuroSport beszélgetett:

10 hónap legalább kellett, hogy megszokjam a Ferencvárosban végzendő munkát. Ráadásul előtte két hónapot teljesen kihagytam, ekkor szárazföldi és vízi munkát sem végezhettem. Akkoriban jött be a koronavírus, a debreceni uszodát is bezárták. Akkor még nem is voltam tisztában a saját testemmel olyan szinten, mint ahogy az elmúlt másfél évben sikerült kitapasztalnom, hogy mire van szükségem. Ez a kiesés eléggé visszavetett, nem csak arról volt szó, hogy át kellett szoknom egy más típusú munkához. Varga Zsolttal azt is észrevettük, hogy ha kihagyok egy hetet, akkor nehezebben tudok visszajönni, mint a többiek. Amikor megjöttem a Fradihoz, belecsaptunk a kemény melóba. Az elején soknak éreztem, ez fájt, az fájt, magamat sem találtam. Ilyen úszásmennyiséget és intenzitást addig nem tapasztaltam, volt is benne lemaradásom, nem voltam valami gyors játékos, viszont az állóképességem szerintem sokat javult. Teljesen mások a kondis feladatok is, rengeteg funkcionális dolgot csinálunk. Ezekhez mind hozzá kellett szoknom. Odáig már eljutottam, hogy voltak jó meccseim. Az a célom, hogy állandósítsam a formám, dolgozom tovább, ahogy eddig. Abban reménykedem, hogy ebben az évben még intenzívebben fogok fejlődni, mint tavaly. Tudtuk, hogy egyszer meg fog szakadni a veretlenségi sorozatunk, de nem gondoltuk, hogy épp Splitben. Szívesen nyújtottuk volna még tovább. De folytatjuk a munkát, és lehet, hogy jót fog tenni, hogy most kaptunk ki, és nem akkor, amikor még fontosabb meccseink lesznek. Újra beleállunk a kemény munkába, hogy megint fel tudjunk építeni egy hasonlóan szép, akár 32 győztes meccses sorozatot.

A teljes, igen tartalmas interjú ide kattintva olvasható.

Átigazolási „susmust” szellőztetett meg a Waterpoloitaly, az olasz szakportál arról cikkez, hogy a színfalak mögött már megkezdődtek a jövőévi keretek kialakítása és a nemzetközi piacon a Fradi is mozog: állítólag megegyezünk a görög válogatott Stylianos Argyropoulosszal, aki jelenleg a Jug Dubrovnik játékosa (korábban az Olympiakosszal Bajnokok Ligája győztes is volt), a tokiói olimpián ezüstérmes lett hazájával és beválogatták a torna álomcsapatába is.

Női csapatunkból öt játékos is meghívót kapott Bíró Attilától: Neszmély Boglárka, Dömsödi Dalma, Máté Zsuzsanna, Pőcze Panna és Vályi Vanda készülhet a nemzeti csapat Hollandia elleni Világliga mérkőzésére. „A program teljes, a hétvégét is végig dolgozzuk, mert ugyan természetesen nincs okunk kapkodni, ugyanakkor nincs elvesztegetni való időnk sem. Kanadával négynegyedes edzőmeccseket vívunk, nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Legfőképpen ezek alapján hirdetem ki a keddi mérkőzésre a csapatot. Az olimpia után először játszunk majd itthon, szeretnénk kiszolgálni a szurkolóinkat, akik mindig mellettünk álltak. Úgy tudom, ezúttal is megtelik majd az uszoda, szóval jó hangulatú, reményeim szerint magas színvonalú mérkőzést vívunk Hollandia ellen” – mondta a szövetségi kapitány.

A budapesti világbajnokság miatt a női- és férfi versenynaptár is módosult, a lányokét ide kattintva, a fiúkét pedig ide kattintva találjátok.