A harmadik edzőmeccses ellenfelünkről Hajnal Tamás beszélt, akit a felkészülésről és a lehetséges átigazolásokról is kérdeztek.

Kedden megkezdte felkészülését a tavaszi idényre a bajnoki címvédő Ferencváros új edzőjével, az orosz Sztanyiszlav Csercseszovval. Hajnal Tamás, a klub sportigazgatója az M4 Sporthíradónak nyilatkozott a csapat programjáról, a játékosok hozzáállásáról, és arról is, mennyire lesz aktív a klub a januári átigazolási piacon.

A fiúkon látszik, hogy nagyon motiváltak, minden idegszálukkal azon vannak, hogy az új edzőnek bizonyítsanak, akinek szintén nagyon pozitívak voltak az első benyomásai a játékosokról. Mindenképpen biztató az első két nap tapasztalata. Szeretnénk a legjobban felkészülni a tavaszi rajtra, január végén” – beszélt tapasztalatiról a felkészülés elején Hajnal Tamás.

Körülbelül három hetes felkészülés vár a csapatra, edzőtáborral edzőmérkőzésekkel. A Ferencváros sportigazgatója a programra is kitért.

Néhány napig itthon készülünk, aztán Spanyolország utazunk edzőtáborba, ahol három felkészülési mérkőzés szerepel a tervek között, a St. Gallen, a Kolozsvár és a Lugano ellen. Utána 20-a környékén térünk vissza, akkor még egy hét áll rendelkezésünkre, fókuszálva a Puskás elleni mérkőzésre” – ecsetelte a magyar bajnok programját.

A felkészülést némileg nehezíti, hogy a keret három meghatározó játékosa, a Mmaee-testvérek és Laidouni az Afrikai Nemzetek Kupáján szerepel hazájuk válogatottjában.

Az egyik oldalról örülünk, hogy ilyen rangos tornán vesznek részt a játékosaink, reméljük, hogy minél sikeresebben fognak szerepelni. A másik oldalról természetesen hátrány is, hogy ebben az időszakban nem, tudnak velünk lenni, hiszen három fontos játékosról van szó. Végül is ritmusban lesznek, mérkőzésekről fognak jönni, így nem lesz probléma a formaidőzítéssel. Ez egyben lehetőség másoknak, hogy ezt az időszakot kihasználják, és bizonyítsák az edző számára, hogy helyük van a csapatban” – mondta az M4 Sporthíradónak a zöld-fehérek sportvezetője.

Magyarországon is nyit hamarosan az átigazolási piac. Nem kizárt, hogy a Ferencvároshoz érkeznek új játékosok, de erről csak nagyon óvatosan beszélt.

Természetesen vannak elképzeléseink. Most az nagyon fontos, hogy Sztanyiszlav Csercseszov és stábja minél gyorsabban fel tudja mérni a játékosok szintjét, figyelembe véve azt is, hogy mire lehet esetleg szükségünk, de összességében egy bő és kvalitásában is kiegyenlített keretünk van, néhány fiatallal, akik remélhetőleg megteszik a következő lépést a fejlődésükben” – zárta szavait a Fradi 40 éves sportigazgatója.

M4 Sport