Az éjféli koccintás előtt jelentkezünk szokásos, oldalunk életét bemutató írásunkkal.

Ismét eltelt egy esztendő, december közepén az oldal is egy évvel idősebb lett, a tizenharmadik születésnapunkat hagytuk magunk mögött, most pedig szilveszter alkalmából ismét visszatekintünk oldalunk elmúlt 365 napjára. Idén 170 országból érkeztek a látogatók, továbbra is milliós nagyságrendben – a Google statisztikai rendszere szerint bő 1.450.000 (a WordPress bő 5.070.000-t jelez) egyedi látogató nyitotta meg oldalunkat, az oldalletöltések száma pedig, mire éjfélt üt az óra, átlépi a 27.000.000-t (a WordPressnél is). Mindkét mutató nőtt az előző évhez képest! Volt olyan napunk is, ahol a napi egyedi látogatószám már a 100 ezerhez közelített, a hazai online térben aznap már a TOP50 ajtaján kopogtattunk. Idén oldalunk tárhelyszolgáltatót is váltott februárban, ez a lépés komoly súlyt vett le a vállunkról.

5138 cikk jelent meg idén – ez átlagban 14 bejegyzés naponta (ugyanannyi, mint tavaly)! Érdeklődés szempontjából a TOP10-es listán két állandó oldalunk is jelen van, igen előkelő pozícióban: a GraboPress jegyeladási információs rendszer az elsődleges igazodási pont az előzetesen várható nézőszámokkal kapcsolatosan, viszi is a dobogó legfelső fokát, látogatottsága százezres nagyságrendű. Ezúton is nagy köszönet Grabónak az áldozatos munkájáért! Ott van még a legjobbak között nagy örömünkre Menetrend aloldalunk, amit a hivatalos oldal alapján, néha azt javítva, valamint kiegészítve frissítjük hetente, sokan tájékozódtok innen a szakosztályok programjairól. A második helyre egy szép nagy kacsa futott be a hajrában, egyenesen Németországból, ahol Dárdai Pált hozták össze a Fradival. A harmadik helyezett egy bejelentés beharangozása volt, amellyel többen is lyukra szaladtak (lásd Nemzeti Sport – Szalai Ádám…), mint ismert, Kozák Danuta érkezéséről szólt a poszt. Olimpiai bajnokunkat a Peter Stöger „utódcasting” követte, a lehetséges nevekre igencsak kíváncsiak voltatok. Ezután jött egy újabb pletyka, amely Peter Stöger esetleges osztrák szövetségi kapitányi szerepvállalásáról szólt. Ott a listán Marco Rossi is, aki Sigér Dávidról ejtett szót az Európa-bajnokság után. A szövetségi kapitányt Szergej Rebrov követi, aki még távozása előtt az ukrán sajtóban beszélt helyzetéről. Majd egy újabb Rebrov-saga rész következik, májusi ki-mit-tud epizód. Sokakat megmosolyogtatott az is, ahogyan hazatérő játékosunk, Mo Besic leszerelte a fehérvári sportigazgatót, Sallói Istvánt. A toplistát Szergej Rebrov zárja, már az Al Ain edzőjeként adott nyilatkozatával. Ezeken az írásokon kívül is rengeteg olyan bejegyzés született, ami tízezres nagyságrendű olvasottságot ért el, idén is volt olyan hónapunk, ahol a napi 100.000-es oldalletöltés átlagot súroltuk.

A GDPR-nak köszönhetően a hozzászólásokról sok mindent nem tudunk elmondani nektek, így a „Szófosónia őnagysága” díjat továbbra sem tudjuk kiosztani, a Disqus rendszere alapján pedig már az összes és átlagos hozzászólás számra sem tudunk biztos adatot adni, mert az adminisztrációs felületen az egyes napokhoz jól láthatóan teljesen fals adatokat (0 db) mutat a rendszer. De érzésünk és a meglévő adatok szerint nem történt nagy változás az elmúlt évhez képest, a napi átlag továbbra is a 2000 környékén mozog.

A közösségi oldalakon is tovább növekedtünk. Facebook-oldalunk követőinek száma közelít a 36 ezerhez – miközben továbbra sem élünk a fizetett hirdetések lehetőségével a népszerűsítéshez. Instagram profilunk is nagyot nőtt, követőink száma átlépte a 10 ezret, talán a legnagyobb elismerés számunkra, hogy clubunk képviselői közül is többen vannak köztük. Továbbra is van Twitter hírfolyamunk, amit többen követnek figyelemmel, mint korábban.

Videós csatornáinkon – YouTube, Coub – a Fradiról szóló anyagokat gyűjtjük vagy készítjük, coubjaink lejátszásainak száma közelít az 1 millió 200 ezerhez, YouTube csatornánkon bő 755 ezer lejátszás volt idén, a TOP3: FTC sajtótájékoztató: téli erősítések, Balatonalmádi SE 0-14 Ferencváros, Megastadionok – Puskás Aréna. Nem csak foci található a videók között, sok anyagot osztottunk meg a jégkorong, kézilabda és vízilabda szakosztályról, a városi televíziók jóvoltából további szakosztályaink is képernyőre kerülhettek.

Szokás szerint idén is teret adtunk az összes jótékonysági gyűjtésnek, amelyek szép véget értek minden alkalommal. Góltotó játékunk továbbra is igen népszerű, a díjazás továbbra is egyedülálló, százak játszanak velünk fordulóról fordulóra. Próbáltunk eleget tenni a „Mi mindenhol ott vagyunk” érzésnek, ez persze idén nem volt kivitelezhető szó szerint, de azért talán nem vallottunk szégyent, Kinemugrál barátunk jóvoltából az NBIII-as csapat legtöbb bajnokijáról is igen olvasmányos beszámolók születtek. Amennyire a vírushelyzet engedte, a kiemelt látványsportágakban szereplő szakosztályoknak (foci, kézilabda, jégkorong, vízilabda) a helyszínen szurkoltunk hazai pályán majdnem mindig és sokszor idegenben is, ezekről a szokásos élő közvetítésekkel és meccsriportokkal jelentkeztünk, ahogy már megszokhattátok.

Boldog, Fradi sikerekben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

Az Üllői129 szerkesztősége