Kivásárolhatják szerződéséből a Fradi osztrák trénerét, sőt az árat is tudni vélik.

A nyáron érkezett Peter Stögert a legnagyobb esélyesek között emlegetik az osztrák fociválogatott élére. Élő szerződés köti az FTC-hez, de jó pénzért az is felbontható.

Utóbbi négy vb-selejtezőjéből hármat elveszített a csoportja negyedik helyén álló osztrák futballválogatott, és küszöbön áll Franco Foda menesztése. A kapitány utódjelöltjei között előkelő helyre sorolják Peter Stögert, az FTC nyáron kinevezett trénerét is.

A szintén sokat kritizált sportigazgatójuk, Peter Schöttel szerint nincs értelme a hirtelen váltásnak, de a sportsajtó cikkei alapján csak az a kérdés, ki lesz Foda utóda. Az osztrák szövetség új elnöke, Gerhard Milletich már rég a szóba jöhető jelöltek összegyűjtését kérte.

Az eredmények rosszak, de én csak október tizenhetedikétől tudok beavatkozni. Elsőként Franco Fodával beszélgetek. Ugyanakkor arra kérem a sportigazgatót és a szövetség sportbizottságát, hogy keressék az alternatívákat a piacon – mondta a holnap hivatalba lépő Milletich még hetekkel ezelőtt.

A jelölteket élő szerződés köti klubcsapataikhoz, de az osztrákok remélik: jó pénzért elengedhetik őket. A Heute online szavazása alapján Andreas Herzog (Admira) és Ralph Hasenhüttl (Southampton) a legesélyesebb, de mögöttük Peter Stöger (FTC) a harmadik. Olyan topligás kollégáit előzi meg a Fradi edzője, mint például Adi Hütter (Mönchengladbach), Oliver Glasner (Frankfurt) és Jesse Marsch (RB Leipzig).

A Szerhij Rebrov örökébe lépő Stöger június 5-én írt a Fradinál. A focicsapatot az Európa-liga főtáblájára vezető osztrák szakember távozása nyilván nincs napirenden a zöld-fehéreknél. Ha azonban komolyra fordul a helyzet, egy esetleges osztrák kapitányi felkérés esetén információink szerint legalább egy évnyi fizetése – mintegy 150 millió forint – kárpótlásért cserébe mennének bele a szerződés felbontásába.

forrás: Bors