Kéziseink szélsőjével beszélgettek.

Kovács Anettel nagyot fordult a világ egy év alatt, a 2019/2020-as idényben a kiesés elől menekült együttesével, mostanra pedig magyar bajnok lett, sőt, a válogatott aktív tagjaként harcolta ki az olimpiai részvételt. Ancsi azonban továbbra is végtelenül szerényen és alázatosan áll a munkához, például, amikor azt kérdeztük tőle, hogy a tíz kiválasztott fotó közül van-e olyan, amely a többinél is kedvesebb számára, akkor egyértelműen az egyik, volt klubja elleni képre bökött rá.

Emlékszem, hogy nagy bizonyítási vágy volt bennem a békéscsabai meccsen, szerettem volna megmutatni, hogy nem véletlenül kerültem onnan a Fradiba, és látszott is rajtam, hogy mindent beleadok. Jól sikerült a meccs, nyolc gólt bevágtam, s később többször is visszanéztem a meccset. Furcsa volt látni magamon, hogy mennyit fejlődtem, gyorsabb lettem, jobb a felugrásom és másképp lövök, már nem csak a kedvenc mozdulatokat használom. Azt hiszem, ezen a fotón is ez az érzés tükröződik.

Egy másik kép kapcsán, amelyen ugyancsak a levegőben úszik, megjegyezte, hogy a Elek Gábor és a szakmai stáb minden tagja már a kezdetektől fogva a jobb teljesítményre ösztökélte.

Már az első napon sokat kellett változtatnom – mindenen. Szinte az elejétől kellett kezdenem a mozdulatot, rengeteg tanácsot kaptam Gábortól, Duleba Norbitól vagy épp Kovács Attilától ahhoz, hogy hogyan ugorjak fel, hogy még magasabbra menjek, hogy jobban emeljem ki a térdem, hova tegyem a karomat, hogy jobban játsszak a kapussal. Elindultam ezen az úton és sok pozitív visszajelzést kaptam már.

Kiválóan elkapott pillanat, amikor jobbszélsőnk a kispadon örül extázisban csapattársa jó megmozdulásának – ebből is látszik, hogy mennyire erős a csapategység.

Sokat kellett bizonyítanom az elején, hogy megbízzanak bennem, hogy elfogadjanak és a csapat részévé váljak, hiszen nem tudhatták, mire vagyok képes. Nagyon örülök, hogy befogadtak, és külön hálás vagyok Zizinek, aki szinte pótanyuka számomra, nagyon sokat segített, de mindenkivel jól kijövök.

Anett tíz kedvenc fotóját alább láthatod, további gondolatait róluk pedig itt olvashatod: Fradi.hu