Clubunk diszkoszvetője a jelenlegi rangsor alapján ott lehet Tokióban.

– A tavasszal néhány héten belül megdobtad életed két legjobbját, az egyikkel ráadásul az Európa Kupát is megnyerted. Mi történt veled azóta?
– Az Európa Kupa-győzelem után, ami miatt természetesen nagyon boldog voltam és vagyok, még két hétig a városban edzőtáboroztunk. Utána hazautaztam kis időre, megkaptam a második koronavírus elleni védőoltásomat is. Pár napos pihenő után két verseny is szerepelt a programban, ezeken viszont sajnos nem tudtam hozni az elvárható szintet. Kisebb technikai hibákat vétettem, de ilyen a sport, időnként előfordulnak hullámvölgyek. Ezúttal is ilyesmiről van szó, de inkább most jöjjön, mint a legfontosabb versenyeken.

– Hogy néz ki a június végén záruló kvalifikációs időszakig hátralévő programod, milyen versenyeken harcolhatsz még az olimpiai szintért?
– Nagyon húzós két és fél hetes időszak vár rám! A nagy menetelés június 9-én kezdődött egy ausztriai versennyel, ahol 63,56 métert dobtam. Ez mindenképpen pozitív, hiszen úgy fest, kilábaltam a hullámvölgyből. A két rosszabbul sikerült verseny után sokat dolgoztunk és dolgozunk jelenleg is a technikai hibák kijavításán, ez pedig ilyen versenydömping mellett egyáltalán nem egyszerű, hiszen párhuzamosan kell figyelnem a mozgásom rendezésére, és közben arra is, hogy a lehető legnagyobbat dobjam. De az edzőmmel együtt azon vagyunk, hogy ez sikerüljön! Ami az említett két és fél hetet illeti, szombaton utazom Stockholmba, ugyanis meghívást kaptam a World Continental Tour nevű bronzkategóriás versenyre, ahol vasárnap dobok, onnan pedig hétfőn egyenesen Prágába repülök, mert június 15-én kedden már a csehországi Kladnóban állok dobókörbe szintén bronzkategóriás versenyen. Ezek a viadalok nagy lehetőséget biztosítanak a kvalifikációs pontok gyűjtésére, de akár az automatikus olimpiai szintet is teljesíthetem! Ezzel viszont még nem ér véget az őrület, az ezt követő hétvégén több fradista csapattársammal ott leszünk a bulgáriai csapat Európa-bajnokságon, majd jön az utolsó nagy verseny, június 27-én vasárnap Debrecenben a Magyar Bajnokság.

A teljes beszélgetés: Fradi.hu