Képekben a tegnapi edzés – a magyar válogatott sajtótájékoztatóján pedig Bogdán Ádámot kérdezték.

További fotók: szombati edzés @ FTC facebook

Bogdán Ádámot arról kérdezték az újságírók, mire számít a tornán, hiszen ritkán fordul elő, hogy a harmadikszámú kapus is pályára lép egy Európa-bajnokságon.

Az előszámú motivációm az volt, hogy bekerüljek a keretbe, amire néhány mérkőzésem volt csak. Végül sikerült és itt vagyok abban a csapatban, ami hazai pályán fog Európa-bajnokságon szerepelni. Köszönöm a társaknak, hogy kiharcolták a szereplést! A dolgom most, hogy az edzéseken a legjobban teljesítsek és ezzel segítsem a társak munkáját is. Egészen felemelő érzés a mai válogatott tagjának lenni. A föld felett járok és mindent megteszek, hogy az első és a második számú kapus minél jobb formában legyen.

A Fradi kapusa kiemelte, olyan közösségbe csöppent a válogatottnál, amely már összeszokott, megformálódott, mire ő megérkezett.

Rengeteg régi arc is volt persze a stábban és a játékosok között is. Érdekes érzés, mivel az egyik legidősebb játékos vagyok, de új emberként az elején figyelgettem a szokásokat, hogy miként alakulnak a napok. Nagyon profi a brigád, ami nagyon jó közösséget alkot. Bízom benne, hogy ez olyan előnyt jelent majd a többi csapattal szemben, hogy sikeresek lehetünk.

MLSZ