Varga Dénes szerint új közeget teremtett a Fradi, Märcz Tamás értékelte a BL-szereplésünket, a Reggeli Startban pedig Jansik Szilárddal beszélgettek.

Varga Dénes

Érdekes, ami a csapatban, és ezáltal körülöttem zajlik. Három-négy év egy klubban az ideális és egészségesen eltölthető idő, mert aztán elfáradnak az ingerek, a dinamikák, az emberi kapcsolatok. Én is eljátszottam a gondolattal, hogy másik klubnál esetleg meg lehetne újulni. De csak akkor játszottam el ezzel a gondolattal, amikor megkeresés érkezett. Ebből aztán végül az lett, hogy a Ferencváros változott nagyon sokat, és úgy gondoltam, hogy ez akkora változás, hogy ez már olyan, mintha egy másik egyesületben játszanék. A kérdésedre válaszolva, kicsit úgy tekintek erre, mint egy új kihívásra. A Ferencváros tulajdonképpen egy új közeget teremtett. Fizikailag ugyanúgy a Népligetben edzünk, és mondjuk Varga Zsolt fogja mondani, hogy 12×200 2:25-re 2:50-es indulással. De mégis mások lesznek az interakciók, a beszélgetések, és ez magában hordozza a megújulást.

Märcz Tamás

Nagyon pozitívnak értékelem az FTC szereplését és úgy gondolom mindenképp gratuláció illeti a csapatot. Már a Marseille-t is komoly ellenfélnek gondoltuk, s meggyőző játékkal jutottak tovább ellenük a zöld-fehérek. A Bresciát akár a végső győzelemre is esélyes csapatként tartották számon és egy nagyon parázs, látványos meccsen sikerült őket legyőzni, ez volt szerintem az utóbbi idők legjobb mérkőzése, szakmai szempontból is nagyon érdekesnek találtam. Ami az utolsó játéknapot illeti, igazolva látom azt a véleményemet, hogy talán jobb lenne egy négyes tornával befejezni a BL-versenysorozatot, mert ilyen szintű csapatok egymás elleni meccsei borzasztóan megterhelőek és gyakran nehezen tartható a harmadik napra az egyébként nagyon magas színvonal. A második napon voltak a legszínvonalasabb meccsek. Az utolsó játéknapon a Fradi nehéz helyzetbe került, hiszen Sedlmayer eltiltása miatt eleve eggyel kevesebb játékossal volt kénytelen elkezdeni a döntőt, a mérkőzés felénél Funtulisz is kipontozódott, így még kevesebb játékost tudtak forgatni a végjátékban. Az olimpia tükrében is megfogalmazható a tapasztalat, nagyon nem mindegy, hogy hány játékos áll rendelkezésre, amikor egyre élesebbé válik a helyzet egy ilyen sorozatterhelés utolsó szakaszában. A döntő nagy részében fej fej mellett ment a két csapat, egy jól játszó és nagyon erős Reccótól ilyen körülmények között nem szégyen kikapni. A Ferencváros idén is a BL-döntőbe jutott és ez óriási fegyvertény.

Bővebben: EuroSport, VLV