Marco Rossi szerint nagy lépést tett előre a válogatott az írek elleni döntetlen során.

Férfi labdarúgás, felkészülési találkozó
Magyarország 0-0 Írország

Beszámoló: MLSZ
Összefoglaló: M4 Sport

Jól eltalált lövés volt, de védhető, és sikerült is jó helyre tolnom. De ez csak egy zárójeles félmondat, mert rettentő boldog vagyok, hogy sikerült növelnem a válogatott mérkőzéseim számát. Öt év után, ez egészen hihetetlen. Az elmúlt egy-két hónap számomra egy igazi flow-élmény. Rettentően jó közösségbe kerültem a Fradinál is, meg itt is, és élvezem minden percét. Azt hiszem, gyerekkoromban erről álmodtam, hogy újra pályára léphetek válogatott mezben, s egy hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülhetek” – fogalmazott Bogdán Ádám a találkozót közvetítő M4 Sportnak a meccs lefújását követően, s kitért arra is, hogy milyen hangulatot varázsoltak a szurkolók a stadionba.

Bemelegítő meccsek voltak ezek nekünk is, a szurkolóknak is, de azt gondolom, hogy meg kell őrizni azt a hangulatot és miliőt, ami most körülveszi a csapatot. Majdnem azt mondtam, hogy ezt a momentumot, de ez már hosszú ideje tart és körülveszi a csapatot, s rengeteget küzdöttünk is érte. Sokat köszönhetünk a szurkolóknak, és úgy vélem, így kell küzdenünk, hogy megháláljuk nekik azt a bizalmat, amit felénk mutatnak a drukkerek már nagyon régóta” – zárta mondandóját a Ferencváros kapusa.

Kivonat: NSO

Marco Rossi

Mi mindig mindenkinek megadjuk a maximális tiszteletet. Ez ma este is így volt, és a jövőben sem fog változni. Nem vagyok abban a pozícióban, hogy véleményezzem a szurkolóink viselkedését, nem tudom, mi volt az oka annak, hogy kifütyülték ellenfelünket a mérkőzés előtt. Nagy lépést tettünk előre az előző mérkőzéshez képest, még ha az eredmény el is maradt a múlt hetitől. Viszont ismét kapott gól nélkül zártunk, és tizenegy mérkőzésesre nőtt a veretlenségi sorozatunk. Az Európa-bajnokságon azonban másfajta mérkőzésre számíthatunk, és más taktikát is kell követnünk, mint az előző két találkozón. Azt fogjuk játszani, amit a mostani ellenfelektől láthattunk, vagyis stabil védekezésre építve várjuk a lehetőséget a kontrákra. A mai teljesítményünkkel kapcsolatban semmilyen szemrehányást nem tehetek a játékosoknak, a hozzáállásunk nagyszerű volt, emellett működtek az eltervezett taktikai elemek, jól támadtuk le az ellenfelet, és megfelelőek voltak az átmeneteink is. A befejezéseknél azonban volt hiányérzetem, sokszor hiányzott a minőség a játékunkból, ebből a szempontból hasznos lett volna, ha számíthatunk Sallai Roland játékára. Nagy büszkeséggel tölt el a hosszú veretlenségi szériánk, és számomra ez a legfontosabb a munkámban, ahhoz, hogy ez a széria történelmi legyen, pontot kell szereznünk a portugálok ellen. Ami az új kerettagok teljesítményét illeti, beigazolódtak azok a várakozásaim, amelyek megvoltak már a felkészülési mérkőzések előtt is. Aki a legjobb benyomást tette rám azok közül, akik eddig nem voltak meghatározó játékosok, az Schäfer András, ő bizonyította, hogy nyugodt szívvel jelölhetem a kezdőcsapatba az Eb-mérkőzéseken. Tetszett Kecskés Ákos és Varga Kevin játéka is. Amikor az Eb-mérkőzésekre felküldöm a kezdőcsapatot, akkor több szempontból is mérlegelem a lehetőségeket, és persze az ellenfél játékosai is meghatározzák majd, hogy kiket küldök pályára.