Az utánpótlásban pedig tehetséggondozó napot tart a szakosztály.

Az első hétben a jól megszokott mozgásszűrés-gyakorlatokat pörgetjük végig minden játékosunkkal, miközben ezzel párhuzamosan már zajlik az előkészítő munka” – avatta be a Fradi.hu-t a részletekbe Kiss Áron erőnléti edző. „Az első két hét egyfajta átmenetet jelent a viszonylagos inaktivitásból a komolyabb edzésmunka felé, viszont nagyon is szükséges, hogy ezzel is vigyázzunk a srácokra és ne hirtelen kapjanak extrém terhelést, amiből utána cipelhetik a fájdalmakat a szezonban. Néhányuknak egyéni kiegészítő gyakorlatokat kell még végezniük, míg mások már teljesen készen állnak arra, hogy növeljük a terhelést. Ebben az időszakban a legnagyobb feladat, hogy megközelítőleg azonos szintre hozzuk őket.

Erőnléti edzőnk azt is elárulta, az első néhány hét után milyen felkészülés vár a jeges edzések kezdetéig a keretre.

A következő három hónapban az erőnléti felkészülés háromhetes ciklusokban, növekvő intenzitással történik. Az említett háromhetes, hasonló edzéscélú időszakokat 3-4 napos pihenők választják majd el egymástól és havonta új tesztekkel vizsgáljuk meg, hogy éppen hol tartunk. A stábunk hisz az adatalapú munkában, az elmúlt három évből minden tesztünk egy nagy adatbázisba került, így évről-évre össze tudjuk hasonlítani, hogy az egyes játékosaink hol tartanak, milyen esetleges hiányosságokkal rendelkeznek, vagy miben fejlődtek. Három különböző tesztünk van: egy 7 gyakorlatos mozgásszűrés (FMS – Functional Movement Screen), egy alapképességeket és kapacitásokat felmérő összetettebb teszt (FCS – Fundamental Capacity Screen) és egy klasszikus, az NHL Combine-hoz hasonló erőnléti teszt, amelyet egy kicsit finomítottunk, a saját rendszerünkhöz igazítva a feladatokat.

A közös edzések hétfő-kedd, csütörtök-péntek ritmusban zajlanak, kiegészítve heti két könnyebb, egyéni edzésnappal.

Ez inkább hengerezés, nyújtás és regeneráló jellegű munka, a nehezebb napokat kompenzálva. A srácok többsége velünk tart, de vannak időszakosan csatlakozók, akik ugyanebben a rendben egyénileg dolgoznak a közös program szerint. Az egyéb kötelezettségeik mellett rendszerint náluk is úgy alakítjuk a programot, hogy azonos heti terhelést kapjanak. Rendszeresen egyeztetünk, keresnek, kérdeznek, vagyis az elvárható profizmussal állnak a dolgokhoz. Ez az elmúlt években sem volt másképp, így bízom benne, hogy augusztusban a megfelelő állapotban adhatom át őket Fodor Szabolcs és Yul Hennelly kezeibe. A nemrég szerződést hosszabbító finn légiósaink is azonos programot követnek odahaza és amint megérkeznek, rajtuk is elvégezzük a teszteket, így augusztusban még tudunk alakítani a formájukon, amennyiben ez szükséges lenne, mielőtt megkezdődne a szezon” – zárta beszámolóját csapatunk erőnléti edzője.

További fotók: FTC jégkorong facebook

A szakosztály utánpótlás műhelye pedig tehetséggondozó napot tart, amelyre a fiatalok május 18-ig tudnak jelentkezni: