Ádám örül, hogy hamar újraindul a bajnokság – a tegnapi napról videót és fotókat is láthatsz.

– A marbellai edzőtábor annyiban különleges, hogy a minél nagyobb biztonság érdekében ezúttal nincsenek szobatársak, egyedül laktok. Változtat ez bármit a felkészülési időszak megszokott hangulatán?
– Nekem nem, Angliában is ez volt a szokás, bár néha ott is előfordult, hogy párosával voltunk. Én ezt szeretem. Kint vagyok, ameddig tudok, beszélgetünk az ebédlőben, majd a gyúróban is, de alapvetően szeretek egyedül lenni.

– Milyen munka zajlik ezekben a napokban?
– Intenzív. Az alapot megadja a napi két edzés, a testet mindig be kell robbantani, többet kell picit nyújtani, minél idősebb az ember, annál többet. Tulajdonképpen a futásokon kívül ugyanazt csináljuk, mint bármikor máskor, csak ugye egy nap kétszer is, tehát sokkal intenzívebben. Labdatartáson alapuló dolgok vannak, csütörtökön például a beadás-érkezés gyakorlása volt. Az időjárás ideális, csúszik a fű, gyors edzések vannak. Élvezem. Most van idő a kapusedzővel is dolgozni külön egy kicsit, eddig mindhárom nap tudtunk eleget haladni, ez pedig örömteli.

– Minden korábbinál hamarabb, már január 20-án folytatódik az NB I. Milyen várakozásokkal tekintesz a tavaszi idényre?
– Örülök, hogy ilyen hamar újraindul a bajnokság, szerintem nem volt ideális az a hosszú szünet, ami korábban jellemző volt Magyarországon. Ez nyilván abból is fakadt, hogy a pályák nem voltak fűthetőek, a stadionok pedig nem voltak fedettek, régen másabb körülmények fogadták volna az embereket januárban, mint most. Már adottak a megfelelő létesítmények, ez szintén örömteli. A folytatás kapcsán a legfontosabb, amit az edző is kiemelt éppen csütörtökön. Azt kérte, ne veszítsük el azt az érzést, ami megvolt az őszi szezonban, hogy sikeres csapat vagyunk Magyarországon, ezt kell továbbvinni, és mielőbb felvenni a ránk jellemző tempót. Győzelmet győzelemre halmozni – tavasszal is ez lesz a cél.

Teljes interjú: Fradi.hu

További fotók: csütörtök délelőtti és délutáni edzés @ FTC facebook