Pólósaink balkezes klasszisa nagy elismerésben részesült – az év gólját Varga Dénes szerezte. Az összes szavazatot, valamint többek között azt, hogy 2021-től mit várnak a játékosok, ide kattintva tudod végigolvasni.

Vámos Márton

Meglepett ez az eredmény, őszintén mondom, nem számoltam azzal, hogy megnyerhetem ezt a versenyt. Hektikus év volt, kevés válogatott meccsel, s már tudom, hogy nem „toronymagasan” nyertem meg, hanem nüanszokon múlt ennek a szavazásnak az eredménye, már csak azért is, mert több remek teljesítmény volt az év során. Ugye, én például Vogel Somát jelöltem meg, mert úgy gondoltam, hogy mind az Európa-bajnokságon, mind a Magyar Kupában olyan teljesítményt nyújtott, amivel hozzásegítette csapatunkat a győzelemhez. Amikor pár éve a többiek szintén engem választottak a legjobbnak, elmondtam, hogy egy játékosnak az a legnagyobb elismerés, amikor a csapattársai gondolják úgy, hogy ő volt a legjobb. Ez jólesik, de azt még fontosabbnak tartom, hogy az Európa-bajnokság címvédői mi lettünk, s így utazhatunk majd az olimpiára. Ennek a Budapesten megszerzett aranyéremnek presztízsértéke lesz ott, s remélem, hogy ugyanolyan jó csapat utazik majd, mint amelyik Budapesten szerepelt és ki tudjuk hozni magunkból a lehető legjobb teljesítményt.

VLV

Az év gólja 1:19-től:

Az év meccse:

Varga Dénes az év meglepetéséről így nyilatkozott: „Inkább tanulság, hogy különösebben jó lövőkészség, vagy akár kiemelkedő úszástudás nélkül is lehet a vízilabdában érvényesülni, viszont láb nélkül b…hatod…„.