A Soroksár is elkezdte a felkészülést, holnap már edzőmeccset is játszik fiókcsapatunk. Az őszi szezonról Derekas Zoltánt is kérdezték, a játékossal készült beszélgetést ide kattintva találod. Huszák Tamás pedig távozik a Soroksártól, befejezi profi karrierjét, búcsúinterjúját itt olvashatod.

– Rövid felkészülés után gyorsan kezdődött a bajnokság. Az első harmadában többször jó játék mellett is kikapott a csapat. Hogy látod, mi volt ennek az oka?
– Több új játékos érkezett csapatunkba, akiknek a beilleszkedéséhez idő kellett. Voltak olyan játékosok, akik sérülés vagy csak a félbeszakadt tavaszi szezon miatt lemaradással érkeztek. Ennek ellenére többet vártam az első fordulóktól! Rengeteg helyzetet kialakítottunk ebben az időszakban, de nem sikerült gólt szereznünk, elég csak a Dorog vagy a Nyíregyháza elleni meccsre gondolni. Hiányzott a megfelelő koncentráció és a frissen igazolt meghatározó játékosoknak és időre volt még szükségük.

– Amikor jöttek a győzelmek, közbeszólt a koronavírus…
– A Csákvár elleni hosszabbításban megnyert mérkőzés nagy lökést adott a csapatnak, jöttek a győzelmek. Aztán a kötelező tesztek bevezetésével minden csapat élete felfordult, mindenkit megviselt ez a helyzet. Nálunk is többen kiestek a keretből fertőzés miatt, illetve a stábot is utolérte a betegség. Elég csak arra gondolni, hogy a Budaörs ellen egyetlen edző sem ülhetett le a padra, illetve nekem a DVSC elleni mérkőzést is ki kellett hagynom. Remélem, januárra túl leszünk ezen az időszakon és csak a focira kell majd koncentrálni! Nekünk sikerült megoldani a kieső játékosok pótlását, de jó lenne, ha nem teszteredmények döntenék el a csapat összeállítását! Bízom benne, hogy a felkészülést már zavartalanul tudjuk megcsinálni!

– A befejezés is felemásra sikerült. Remek győzelmek mellett voltak fájó pontvesztések is!
– Többször remek játékot mutattunk, magabiztosan nyertünk Kaposváron és a Dorog ellen is. Viszont a DEAC elleni vereség nagyon fájó! Hosszú a szezon, 20 bajnoki volt és a Kupában is állunk még, kicsit elfáradt a végére a csapat. Kimaradt a koncentráció és a debreceniek egy pontrúgás után megszerezték a győztes gólt. Az ott elvesztett 3 pont nagyon fog hiányozni a végén!

– A vírus miatt kieső játékosok okán több lehetőséget kaptak a fiatalok. Sikerült élniük a lehetőséggel?
– Évek óta nem volt rá példa, hogy 3 saját nevelésű játékos bemutatkozzon egy szezonban a felnőtt csapatban. Kópis Róbert, Ladányi Gergő és József Dániel is megállta a helyét, de említhetem Tóth Dominikot is, akinek remek megmozdulásai voltak. Célunk a fiatalok beépítése, de ezért nekik is sokat tenniük. Természetesen még rengeteget kell fejlődniük, de ha a folyamat töretlen marad, sok szép percet fognak még okozni a soroksári szurkolóknak.

Soroksár