A magyar válogatott Debrecenben szerepel majd az európai kvalifikációs tornán.

Férfi vízilabda, Világliga, selejtező
Január 8-10., Debrecen

Péntek, negyeddöntő, 20.00: Olaszország – Magyarország
További program: MVLSZ

Pólósaink közül a keretszűkítésen csak Zalánki Gergő “esett ki”, Vogel Soma, Jansik Szilárd, Mezei Tamás, Német Toni, Pohl Zoltán, Sedlmayer Tamás és Vigvári Vendel ott lesz a csapatban.

Sedlmayer Tamást a VLV kérdezte:

– Milyenek az edzések? Mit kell tudni ezekről a napokról? Eddig három edzésetek volt Debrecenben.
– Kezdeném a komjádis foglalkozásokkal, azok azért elég komplex edzések voltak, komplex napok, inkább úgy mondom. Videóval, gimnasztikával, kondiedzéssel illetve két vízi edzéssel, ahol szinte minden elemet gyakoroltunk, ami előfordulhat a meccsek során. Ezekkel teltek a napok. És ezekhez képest igazából egy picit az intenzitásból vettünk vissza, mióta itt vagyunk. De ugyanúgy sok mindent gyakorlunk, hasznos edzéseken vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy sikerült összehangolni a társaságot és jól fogunk szerepelni, szerintem.

– Csütörtökön lesz csapathirdetés, ugye? Ez egy nagyon furcsa helyzet. Nem szokott ilyen lenni.
– Nem, valóban.

– Ideges vagy? Ez a helyzet mennyire hatja át a hangulatot vagy a beszélgetéseket?
– Nem igazán érzem, hogy a beszélgetésekre hatással lenne. Nyilván mindenkinek ott van a fejében, de nem igazán beszélgetünk erről. Nekem is itt van a fejemben, de ez a helyzet nem sokat változtat a játékosok hozzáállásán. Szerintem mindenki úgy áll hozzá, hogy oké, itt vagyunk tizenöten, de ugyanúgy van még egy kerethirdetés előttünk, úgyhogy mindenki a maximálisat hozza, hogy be tudjon kerülni a tizenháromba.