Szergej mellett Botka Endre állt a média rendelkezésére a Barcelona elleni Bajnokok Ligája meccs utáni sajtótájékoztatón.

Botka Endre

Azt láttam mindenkin, hogy nagyon szomorú volt, többet akartunk a mai mérkőzésen elérni. A meccs előtt többen is éreztük, hogy esetleg ma tudunk valami extrát nyújtani, sajnos hamar eldőlt, hogy nem, és mindenki nagyon csalódott volt. Nyilván van, amit másként csinálnánk, nem tudunk mindenre felkészülni, de azt kaptuk, amit vártunk. Az elején bekapott két gyors gól megpecsételte az egész mérkőzést. Onnantól kezdve próbáltuk tartani magunkat, kihozni a legtöbbet, sajnos ez most csak ennyi volt. Úgy fogunk belemenni a Dinamo elleni meccsbe, hogy mindent felteszünk egy lapra, ott fog eldőlni minden.

Szergej Rebrov

25 perc után csalódott voltam, mert olyan gólokat kaptunk, amiket igyekeztünk megoldani a védekezésben, de amikor más sebességgel jön az ellenfél a pályán, nehéz reagálni rá. A második félidő jobb volt, kialakítottunk pár helyzetet. A meccs előtt is tudtuk, hogy csoda kell, hogy pontot szerezzünk. Mostantól az utolsó mérkőzésre való felkészülésre kell koncentrálnunk. Minden találkozó előtt készülünk taktikával, van 25 játékosunk, mindig döntünk, hogy ki kapjon lehetőséget, így volt ez most is. A játékosok most már látják, hogy milyen szintet jelent a Bajnokok Ligája, nem játszhatunk úgy, mint a Juventus vagy a Barcelona, ők a legmagasabb szinten vannak, a saját játékukat játsszák, vannak, akik megpróbálják másolni őket, de ez nem lehetséges, ha nincs elég időd edzeni. Keményen dolgoztunk ellenük, jó tapasztalat a játékosoknak, hogy meddig lehet eljutni. A 30. perc után már változott a játék képe, kicsit jobban tudtuk kontrollálni a labdát, a félidőben természetesen csalódottak voltak, látták a sebességbeli különbséget. A folytatásban próbáltuk a játékunkat játszani, helyzeteket kialakítani, a túloldalon a Barcelonának is voltak lehetőségei, nagyon nehéz ellenük játszani, úgy gondolom, hasznos volt az utolsó csoportmeccs előtt. Ha visszatekerhetném az időt mit változtatnék? Nem hiszem, hogy módosítanám a taktikát, mit lehetne? Hét védőt beállítani? Van hogy jól megy, van hogy nem, a játékosok igyekeztek megtenni, amit kell. Tudtuk, hogy ilyen lesz a meccs, sokat lesz náluk a labda, oldalt váltanak, igyekeznek megtalálni a folyosókat és ezt is tették. Mindenki tudja, hogyan játszik a Barcelona, de kevesen tudnak ellenük játszani. Ez az, ami nehéz. És nehéz nézők nélkül játszani, amikor kiérdemelten itt vagyunk a Bajnokok Ligájában, ami nagy öröm a szurkolóknak és az országnak. Nagy esemény ez a magyaroknak és a Ferencvárosnak és kénytelenek vagyunk a szurkolókat nélkülözni, de ilyen idők vannak most. Hogy idegenben jobban megy? Nem tudom azt mondani, hogy jobbak voltunk Barcelonában, mint itthon, főleg a második félidő alapján, ott emberelőnyben voltunk és két gólt kaptunk az utolsó percekben. Barcelona – Dinamo Kijev – Juventus, más-más csapat, más-más stílus.