Dénes mellett Lovrencsics Gergőt, Botka Endrét és Szergej Rebrovot kérdezték a tegnapi BL-találkozó után.

Az első mérkőzésen nem éreztem ekkora különbséget, vagy azt, hogy ennyire ne tudnánk megtartani a labdákat, mint most az első 25 percben. Nem nagyon tudtunk ezzel mit kezdeni. A második félidő jobb volt. Ami még nem volt rendben, hogy amikor megszereztük a labdát, akkor nem találtunk üres embereket, emiatt előrerúgtuk, majd elveszítettük azt, és ebből rögtön jöttek az ellentámadások” – elemezte az M4 Sportnak a ferencvárosi védelem problémáit a jobbhátvéd, Botka Endre.

Hasonlóan nehezen élte meg a találkozót a kapus, Dibusz Dénes.

Kiszolgáltatott helyzetben voltam a kapott góloknál és gyakorlatilag nem nagyon tudtam mérkőzésbe kerülni, hiszen az első félidő végén volt az első védésem. A meccs képe elég demoralizáló volt. Az első félidőben nagyon nagy fölényben játszott a Barca, akkor került helyzetbe, és akkor került mögénk, amikor csak akart. Még Messi és Coutinho nélkül is olyan játékot tudott produkálni, ami megmagyarázza, hogy a Dinamo Kijev ellen miért rúgott a múlt héten négyet. Azt gondolom, hogy a második félidőben próbáltunk jobban helytállni. Volt is néhány lehetőségünk és szerencsére sikerült megúszni újabb kapott gól nélkül, bár ez nem csak rajtunk múlott. Ez a találkozó is olyan, amiből tanulnunk kell. Most megint láthattuk, hogy hol a helyünk.

A 64. percben a védelem bal szélére csereként beálló Lovrencsics Gergő számára nem kérdés, hogy a Fradi továbbra is küzdeni fog a csoport 3. helyéért, és ezzel a tavaszi Európa Liga-szereplésért. Erről a következő, egyben utolsó forduló Dinamo Kijev–Ferencváros mérkőzése dönt majd.

Nem adjuk fel, szeretnénk tavasszal is nemzetközi kupában szerepelni! Ahhoz az a játék kell, amit Torinóban mutattunk. Az, hogy öt védővel vagy négy védővel, teljesen mindegy, biztos vagyok benne, hogy a csapat játéka sokat fog javulni a mai meccshez képest.

Tapasztalatszerzésre tökéletesek ezek a mérkőzések. Nagy sebességgel játszott a Barcelona, gyors támadóik vannak, sokszor kerültek mögénk. A Barcelona mindenkit komolyan vesz, nagyon komoly kerettel rendelkeznek, fontos volt nekik a csoportelsőséghez ez a mérkőzés. Természetesen csalódott vagyok. A második félidőben voltak helyzeteink, sajnálom, hogy nem használtuk ki. Nagyon nehéz a Barcelona ellen futballozni. Az utolsó meccs dönt majd az Európa Ligában való folytatásról, van esélyünk, élni akarunk a lehetőséggel. A lehető legjobban fel kell készülnünk – mondta Rebrov az M4 Sportnak.

Kivonat: Csakfoci, NSO