Az NSO gyűjtötte ki a talján sajtó reakcióját a tegnapi találkozóra.

Morata, micsoda ékszer!” – emeli ki a La Gazzetta dello Sport a Ferencváros ellen duplázó spanyol válogatott támadót, hozzátéve, hogy a csatár és Cristiano Ronaldo nagyszerűen megértették egymást.

A spanyol Pirlo aranya; majd Dybala is megjött: a Juventus pókere a Ferencváros ellen – az olasz csapat mindent vitt. A magyarok ‘ellaposodtak’, a Juve közel került a továbbjutáshoz.

Cristiano Ronaldo ezúttal csak ‘asszisztált’ a diadalhoz” – olvasható a Tuttosporton, amely szintén Moratát dicséri.

Mosolyogj, Juve! A küldetés kipipálva. Az alakulat simán nyert a budapesti Puskás Arénában a határozottan »puha« Ferencváros ellen, s ezzel a sikerrel tulajdonképpen már a legjobb 16 között érezheti magát. A jó kezdéshez ezúttal nem volt szükség pofonra, a Barcelona elleni megtette a hatását. A Lazio elleni meccs keményebb lesz, de a Juventus jól hangolt rá.

Érvényesült a papírforma, három góllal kikapott a Ferencváros

A La Stampánál is Morata van a főszerepben: „Juventus a BL-ben: szuper Morata szállította a győzelmet Budapesten.

Az első pillanattól kezdve megkérdőjelezhetetlen volt, hogy mi lesz a mérkőzés végkimenetele, könnyű sikert ünnepelhet az olasz bajnok. Sikerült javítani a Barca elleni blama után, így a továbbjutás közelébe került a csapat. Csak Cristiano Ronaldótól hiányzott a gól – próbálkozott is sokszor, de ez nyilvánvalóan nem az ő estéje volt, még akkor sem, ha ő is aktív szerepet vállalt az összecsapás első két góljában.

A portál szerint az olaszoknak egy pillanatig sem volt probléma a Ferencváros kontrollálása és a találkozó irányítása.

A Corriere dello Sport kényelmes győzelemről cikkez, kiemelve a két hőst, Álvaro Moratát és Paulo Dybalát – a lap hozzáteszi, hogy a harmadik és a negyedik találatot is védelmi hiba előzte meg az FTC-nél.

A Juve kényelmes sikert aratott. Pirlo mosolyoghat, már a Lazio elleni terven gondolkozhat. Meggyőző teljesítménnyel nyertek a torinóiak, az este egyetlen negatívuma Aaron Ramsey sérülése.

Hasonlóan látja a La Repubblica is.

Pirlo csapata dominált Magyarországon, és egy győzelem választja el a nyolcaddöntőtől. A Juventus ismét megérezhette a siker ízét a Barca-pofont követően, könnyedén túllépett a Ferencvároson.

A Corriere della Serra értékelése szerint a Fradit közel áll ahhoz, hogy beérjen egy jó erős Serie B-s csapattá. Főleg a végét kritizálták, amikor már nagyon elfáradt a csapat, és két védelmi hibából is gólt kapott. A Juvéről annyit emelt ki, hogy egy ilyen BL-csoportban egy ilyen meccs jó felkészülésül szolgál a bajnoki mérkőzésekre.

(blikk, nso)