Endi mellett a duplázó Tokmac értékelte a tegnapi győztes BL-selejtezős meccset.

A Djurgerden elleni találkozó hőse, a két gólt szerző Tokmac Nguen nem készült a távoli lövésekre, és szerinte a Celtic ellen már nehezebb dolguk lesz a következő meccsen.

Nem különösebben készültünk a távoli átlövésekre, de szeretek ilyen gólokat szerezni. Fekszik nekem az ilyen helyzet, ezekben nagyon jól érzem magam. Ami a második gólt illeti, a csapatunk egyik erőssége a kontrajáték, Francktől jó passzt kaptam, és sikerült értékesíteni a helyzetet. Nem tudtam a Celtic meccsének eredményét, de tudjuk nagyon jól, hogy nagy erős csapatról van, így nehéz mérkőzésre számítok.

Botka Endre, a csapat válogatott védője szerint már egészen máshogy várja a magyar bajnok az olyan csapatok elleni mérkőzéseket, mint a Celtic.

Négy védőre számítottunk, a meccs előtt derült ki, hogy öt védővel fognak játszanni. Ennek megfelelően átalakítottuk a játékunkat, és, ahogy várható volt, hátrébb védekeztek és nálunk volt többet a labda. A második félidőben fentebb jöttek a svédek, mi pedig próbáltunk türelmesen várni, és, amikor lehetőségünk nyílt, akkor kihasználtuk a hibáikat. Most már nem örülnek annyira a sorsolásnak” – mondta a Ferencváros válogatott védője, Botka Endre, aki hozzátette: “Most erősebbek vagyunk mint tavaly, van már nemzetközi tapasztalatunk is, máshogy állunk már a mérkőzéshez” – utalt a védő a tavalyi, Dinamo Zagreb elleni párharcra, amit részben az európai rutin hiánya miatt veszített el a Ferencváros.

Origo