A hosszúhétvégén Bács-Kiskun és Békés megyében láthatod a régi nagy kedvenceket.

Augusztus 20-án és 22-én is lehet találkozni a Fradi öregfiúk csapatával.

Továbbra is nagy népszerűségnek örvend, ez által komoly sikerrel járja az országot a zsinórban három bajnoki címet nyert Fradi öregfiúk csapata, amely az előttünk álló hosszú hét végén kétszer is pályára lép. Előbb augusztus 20-án, csütörtökön, Szent István napján, egy hónap után ismét Bács Kiskun megyében, egészen pontosan, Pálmonostorán, majd két nappal később, augusztus 22-én, szombaton, Békés megyében, a Békéscsabához tartozó Mezőmegyeren láthatják a szurkolók futballozni Kelleréket.

Az augusztus 20-ikai, Pálmonostora sporttelepén rendezendő gálamérkőzés 17 órakor kezdődik, az FTC küldöttsége pedig már jóval a kezdés előtt megérkezik a Kiskunfélegyháza közelében található községbe, akárcsak két nappal később Mezőmegyerre, ahol 15 órakor indul útjára a labda. A Ferencvárost a szokásoknak megfelelően mindkét ünnepi fellépésen ezúttal is több generáció tagjai képviselik, például a Bajnokok Ligájában szerepelt együttesből jónéhány játékost láthatnak a nézők, miként bajnokokat, kupagyőzteseket és gólkirályokat is, így többek közt a már említett Keller Józsefet, továbbá Albert Flóriánt, Szűcs Mihályt, Nyilas Eleket, Takács Lászlót, Szenes Sándort, Zoran Kunticsot, Páling Zsoltot, Horváth Pétert, Fischer Pált, Bojan Lazicsot, Józsi Györgyöt, Dukon Bélát, s persze másokat is, sőt, meglepetésvendégekkel is készülnek a fradisták. Az FTC együttese mindkét helyszínre kisebb ajándékokkal, klubot népszerűsítő szóróanyagokkal már az ünnepélyes bemutatás előtt egy órával megérkezik, hogy bőven legyen idő beszélgetésre és közös fotózásra a hűséges pálmonostorai és mezőmegyeri fradistákkal, mindez aztán folytatódhat a két mérkőzés után is.

Bánki József

Éppen 12 éve, hogy páran elhatároztuk: az akkortájt eléggé rapszodikusan létező és a klubot nem is mindig megfelelően képviselő öregfiúk-csapatot megújítjuk és igazi, hamisítatlan Fradi-csapattá tesszük. Büszke vagyok arra, hogy ezt sikerült megvalósítanunk! Mindig el szoktam mondani, hogy a Fradi több, mint egy klub, a Fradi olyan, mint egy igazi család. Csapatunk meccsein ezt minden alkalommal megtapasztaljuk. Csodálatos szurkolótáborunk van, amelynek az ország minden szegletében ott vannak a tagjai. Szinte minden meccsen telt ház előtt lépünk pályára, és nagy szeretettel fogadnak bennünket. Kutya kötelességünknek érezzük, hogy ezt viszonozzuk, egyrészt azzal, hogy sok korábbi kedvenc lépjen pályára csapatunkban, másrészt pedig azzal, hogy mindig szánunk időt a szurkolókra. Programjainkat úgy szervezzük, hogy a meccsek előtt és a meccsek után is tudjon találkozni, beszélgetni velünk mindenki, aki szeretne. Nem hiányoznak a közös fotók és az autogramok sem, és mindig gondolunk a gyerkőcökre, akiknek igyekszünk vinni némi zöld-fehér csecsebecsét. Nagy örömmel mondhatom, hogy öregfiúk-csapatunkban egyszerre vannak jelen az 1970-es évek KEK-döntőig menetelő csapatának, az 1980-as évek kedvenceinek és az 1990-es évek több bajnoki címet nyerő, valamint BL-szereplő csapatának képviselői. Ezzel szinte minden korosztálynak, a Fradi-család minden tagjának meg tudunk idézni valamit korábbi szurkolói élményeiből.

Fradi.hu, beszámoló az albertirsai fellépésről: PestiSrácok