A FradiMédia az FTC kézilabda akadémia felmérésén járt, az Utánpótlássport pedig fiatal tehetségünket, Ballai Borbálát kérdezte.

Az ifjúsági kézilabda-válogatott EYOF-bronzérmes irányítójával, Ballai Borbálával lett teljes az FTC női NB I-es csapatának kerete a nyári felkészülésre. A 17 éves játékos tavasszal időnként már látogatta Elek Gábor együttesének edzéseit, de mostantól állandó vendégnek számít a nagyoknál.

Hatalmas megtiszteltetésnek fogom fel ezt a lehetőséget, természetesen nagyon örültem neki – kezdte az Utánpótlássportnak az FTC saját nevelésű játékosa. – Bevallom, volt bennem egy kis félelem, átfutott az agyamon, hogy elég leszek-e én ide… Most már azért nyugodtabb vagyok, az első pillanattól fogva nagyon jól érzem magamat.

Az FTC-hez családja által is kötődő fiatal – édesanyja, Szarka Éva a klub korábbi játékosa, jelenleg utánpótlásedzője, ikertestvére, Anna pedig hozzá hasonlóan jelenleg is a zöld-fehéreket erősíti – a mostani évadban is elsősorban a felnőtt NB I/B-ben és az ifjúsági bajnokságban, illetve, ha a koronavírus-járvány nem szól közbe, az ifjúsági világbajnokságon kaphat lehetőséget. De az MTK Budapest elleni első edzőmeccsen a nagyok között is ott lehetett a kispadon.

Egyelőre csak a statisztikát írtam, de önmagában az is hatalmas élmény volt, hogy leülhettem a kispadra. Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog, tudom, én tanulni vagyok itt. Az edzéseken megtapasztaltam, hogy egészen más a játék sebessége, a faltok erőssége, ezt a ritmust próbálom most felvenni.

Az elmúlt évadban az FTC NB I/B-s csapatának legeredményesebb játékosa elmondta, az edzéseken minden csapattársa sokat segített neki, kiemelte poszttársát és egyik példaképét, Kovacsics Anikót, akitől már eddig is rengeteget tanult. Mindent összevetve egyáltalán nem meglepő tehát, hogy hosszú távon a Ferencvárosban képzeli el a jövőjét.

Nagyon szeretném magamat bejátszani a Fradiba, de tudom, hogy ez nem most azonnal fog megtörténni. Egyelőre az NB I/B-ben kell fejlődnöm, utána pedig talán kölcsönben egy kisebb elsőosztályú csapatnál szerezhetnék rutint, és az után térhetnék vissza, mint például Háfra Noémiék. Még nem tudom, hogy lesz, egyelőre csak most kezdtem együtt edzeni a felnőttekkel, aminek minden pillanatát ki szeretném használni.