Legendás csatárunk idézi fel legemlékezetesebb meccseit.

1968. január 9., Liverpool – Ferencváros 0-1
Az Anfield Roadon a VVK-negyeddöntőben igazi tél fogadott minket, de az angolok csak az egyik felét takarították le a pályának, amelyik a szurkolótáboruk felé esett. Varga Zoli szenzációs labdájával kilépve győztes gólt rúgtam a később legendássá vált Ray Clemence-nek.

1968. május 22., Ferencváros – Bologna 3-2
Albert nem játszott ezen a meccsen, amelynek már a VVK-döntőbe jutás volt a tétje. A szünetben nulla kettőre álltunk, és a folytatásban az én két gólommal egyenlítettünk. A lefújás előtt Varga Zoli a győztes gólt is berúgta, és az idegenbeli döntetlennel a fi náléra készülhettünk.

1971. szeptember 29., Ferencváros – Fenerbahce 3-1
Ez a meccs az UEFA-kupa első fordulójában volt. A török foci már akkori is hajtós, rakkolós, hogy azt ne mondjam, durva volt, de nagyon jól ment a játék, mindhárom gólt én jegyeztem, simán nyertünk, és végül meg sem álltunk az elődöntőig.

1972. szeptember 6., Magyarország – NSZK 4-1
A müncheni merénylet másnapján kellett olimpiai negyeddöntőt játszanunk, pedig először úgy volt, vége a játékoknak. Közel laktunk az izraeliekhez, az ablakunkból láttuk is a terroristákat. A nyolcvanezer néző előtt az áldozatok emlékére az idős német karmester, Otto Klemperer tolókocsiból vezényelt koncertet, majd simán megvertük a Hitzfelddel, Uli Hoenesszel felálló nyugatnémeteket. Kár, hogy a döntőben – nélkülem – kikaptunk a lengyelektől.

1974. június 1., Ferencváros – MTK 2-1
Az új Üllői úti stadion nyitó meccsén egy nullára kikaptunk a Vasastól. Nagy volt a kavarodás, a Népstadionba nyolcvanezren is befértek, ide viszont csak huszonötezren. Vagy kétszázezer jegyigénylés futott be a pályaavatóra, annyian kértek tőlünk jegyet, hogy ez el is vonta a fi gyelmünket. Az MTK ellen már nyertünk, Bálint Laci labdájából lőttem a történelmi első gólt.

1975. április 9., Ferencváros Crvena zvezda 2-1
A KEK-elődöntő első meccsét elképesztő hangulatban a Népstadionban játszottuk, én szereztem az első gólt. De megsérültem, és a belgrádi visszavágón a lelátóról láthattam csak, amint több mint százezer jugó néző előtt kiharcolja a csapat a kettő kettes döntetlent, és a döntőbe jutást.

forrás: fourfourtwo.hu