Kapusunk elemezte a tavalyi szezont és beszélt arról is, hogy mi lehet a csapat célja az új idényben.

– A belgiumi lehetőség csak kamu, kacsa? Nemrég a sajtó gyakorlatilag eladta Antwerpenbe, ám manapság már arról szólnak a hírek, hogy nem megy sehova.
– Engem nem keresett senki, úgyhogy erről nem szeretnék többet mondani.

– A közelmúltban szerződtette a Fradi a szintén válogatott Bogdán Ádámot, nyilván ezért vizionálták a távozását. Nagy rivális érkezett, hogy kezeli a helyzetet?
– Normális dolog, hogy a csapat mindig szeretne erősíteni. Tavaly Gróf Dávid érkezett, most Bogdán Ádám. Nekem nem ezzel kell foglalkoznom, hanem azzal, hogy továbbra is tökéletesen felkészüljek a következő szezonra, jó teljesítményt nyújtsak az edzéseken. Ha ez így lesz, akkor a folytatásban is az én nevemmel kezdődik majd a Ferencváros csapata. Bármikor, bárki is volt a riválisom, mindig úgy mentem bele egy ilyen párharcba, hogy győzzön az, aki jobban megérdemli! Bízom benne, hogy a következő években még jelentősen tudom gyarapítani a Fradi színeiben lejátszott mérkőzéseim számát.

– Sejtésem szerint abban is bízik, hogy hasonlóan sikeresek lesznek, mint a legutóbbi idényben!
– Nagyon sikeres szezonunk volt! Megadta az alaphangot, hogy bejutottunk az Európa Liga csoportkörébe – régi vágya volt ez a klubnak, a játékosoknak. Bejutottunk és belekóstoltunk abba, milyen is az európai elit, ez egy nagyon jó tapasztalatszerzés, tanulási fázis volt számunkra. Annak érdekében, hogy a következő szezonban is jó esélyünk legyen legalább idáig eljutni, nagyon fontos volt, hogy megszerezzük a bajnoki címet. Amikor bejutottunk a csoportkörbe, a vezetőség részéről el is hangzott, hogy mindez szép, jó, de innentől a bajnoki szereplés élvez prioritást, az, hogy az elsőségnek köszönhetően beverekedjük magunkat a Bajnokok Ligája-selejtezőjébe. Ezt sikerült teljesítenünk, már négy fordulóval a zárás előtt bebiztosítottuk az aranyérmet.

– A vezetőedzőnek Önre sem lehetett egy rossz szava sem a menetelés során, kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott.
– Valóban voltak fontos védéseim, jó meccseim. A legfontosabb, hogy kevés legyen a hiba és ennek is köszönhetően tudjuk hozni a pontokat. Szerencsére kevés olyan mérkőzésünk volt, amelyre nem gondolok vissza jó szívvel. Úgy érzem, valóban rendben volt a teljesítményem.

– Mi a cél a következő szezonban?
– Nálunk mindig alap a bajnoki cím és a kupagyőzelem. Ha olyan lenne a következő idényünk, mint az előző, szerintem senki sem lenne elégedetlen. Persze a cél az, hogy próbáljunk előrelépni, még közelebb kerüljünk a BL-csoportkörhöz, vagy akár be is jussunk oda. Nagyon nehéz lesz! A járványhelyzet miatt új lesz a lebonyolítás, a playoffig egymeccses párharcokat vívnak majd a résztvevők: nagyon érdekes lesz így a selejtező, fontos lesz a sorsolás, az, hogy ki játszik hazai pályán, és egy–egy hiba, figyelmetlenség biztosan nagyon felértékelődik. A szerencsére is szükség lesz. Olyan ez, mintha minden héten kupadöntőt vívna a csapat. Bízom benne, hogy így is előre tudunk lépni. Most van a legmagasabban a léc, megpróbáljuk megugrani.

forrás és teljes interjú: Pécs Aktuál