Mindez azért is fontos, mert egyes hírek szerint az MLSZ-ben is fontolgattak ilyet.

Ceferint a SPORTbible idézi, miután a keddi UEFA-megbeszélés után szárnyra kaptak a hírek, mely szerint az Európai Labdarúgó-szövetség áldását adta arra az elképzelésre, hogy ha nem sikerül befejezni a jelenlegi évadot, úgy a pillanatnyi állás alapján is eredményt hirdethessenek. Azaz, többek között harminc év után újra angol bajnok lenne a Liverpool, amely 25 pontos előnnyel vezet a második helyen álló Manchester Cityvel szemben. Az elképzelés legfőbb ellenzői nyilvánvalóan azok az együttesek, amelyek a kiesőzónákban tanyáznak.

Több helyről hallottam és olvastam, de azt kell mondjam fake news, hogy az UEFA ilyesmit tanácsolt volna a tagországainak. Kijelenthetem, hogy ez egyszerűen nem igaz. Aki vezeti a bajnokságot, az még nem bajnok. A legfőbb célunk az, hogy mindenki befejezhesse az idényt” – mondta a sportvezető a pletykákkal kapcsolatban.

Ceferin szavaiból arra lehet következtetni, automatikus elsőséget biztosan nem ér a jelenlegi listavezető pozíció.

Az Olaszországban kitalált vészforgatókönyvről egy héttel ezelőtt már írtunk. Az FIGC akkor közleményben idézte Gabriele Gravina elnököt: „Az egyik eshetőség az lenne, hogy idén nem adjuk oda a scudettót, és hivatalos levélben értesítjük az UEFA-t arról, mely csapatok indulnak a nemzetközi kupákban. Egy másik lehetőség, hogy lezárjuk a bajnokságot, és a megszakítás szerinti pillanatnyi állást vennénk figyelembe. A harmadik opció, hogy rájátszásos rendszerben döntünk a bajnoki címről, valamint a kiesőkről” – mondta Gravina.

Ez az a terv, amiből a La Repubblica szerint nem lesz semmi. Az UEFA álláspontja az, hogy az Európa-bajnokság elhalasztásával – amelyet kedden be is jelentettek – semmi szükség rapid megoldásokban gondolkodni. A szövetségek jelenleg úgy számolnak, többek között a kínai példából is kiindulva, hogy májusban visszaállhat az élet a rendes kerékvágásba, legalább annyira, hogy zárt kapuk mögött újra lehessen játszani, s így elég idő jut a fordulók megtartására.

Rájátszást a bajnoki címért legutóbb az 1963–1964-es idényben rendeztek, amikor a Bologna és az Inter azonos pontszámmal zárta a bajnokságot. A semleges pályán (Róma) rendezett döntőt a Bologna nyerte meg 2:0-ra. Az olasz bajnoki küzdelmek legutóbb a II. világháború alatt, 1943 ősze és 1945 tavasza között szüneteltek.

forrás: nso.hu