A Fradiban harmadik időszakát töltő rutinos játékosunk ma ünnepli születésnapját. Isten éltesse!

Ma ünnepli 38. születésnapját Leandro de Almeida, vagy ahogy sokan ismerik Leo. Csapatunk brazil származású doyenje már “nagykorú” a Fradiban, hiszen 18 éve, 2002-ben debütált. Első tétmeccse egy Siófok ellni bajnoki volt, érdekes felidézni az akkori csapatot:

Szűcs L. – Vukmir, Dragóner, Gyepes – Kriston, Lipcsei, Kapic, Szkukalek – Gera, Tököli, Andone – Csere: Jovic, Leandro
Gól: Tököli (1), Gera (1)

Nem mi voltunk az első csapata Magyarországon, hiszen az MTK vette meg, majd adta kölcsön előbb a Büknek, majd a Haladásnak. A szombathelyieknél jól teljesített, így több csapat – köztük az Újpesti Dózsa – hívta, de ő a Fradit választotta.

Első 3 éve meglehetősen jól sikerült, ő és a Fradi is eredményes volt, nyert egy bajnoki címet, két Magyar Kupát és tagja volt az UEFA csoportkörébe jutott csapatnak és megszerezve a magyar állampolgárságot bemutatkozott a válogatottban is.

2005 tavaszán családi okokból hazatért Brazíliába, ahol az Atletico Paranense csapatával megnyerte az állami bajnokságot és bejutott a Libertadores Kupa döntőjébe. 2006 tavaszán egy – még a távozása időszakánál is nehezebb helyzetben lévő – Fradiba érkezett vissza. Majd azév nyarán vándorbotot fogott kezébe, megfordult Debrecenben, majd Cipruson, mielőtt közel 9 év távollét után a nemcsak a pályán, hanem az öltözőben is remek szellemiségű Leo visszatért és immár öt éve újra minket erősít.

Első meccsét az Európa Ligában játszotta Hollandiában az ebben az összeállításban pályára lépő Ferencvárosban:

Dibusz – Ramírez, Nalepa, Mateos, Leandro – Somalia, Gyömbér – Lamah, Gera, Varga R. – Böde – Csere: Ugrai, Nagy Do., Busai
Gól: Gera (1)

Ősszel több meccsen nehéz helyzetben segítette ki a csapatát, de azt is bejelentette, hogy az idény végén visszavonul.

Leandro a jelenlegi magyar mezőny legsikeresebb focistája, hat magyar bajnoki címe, hat kupagyőzelme van és ezen kívül egyszer megnyerte a ciprusi bajnokságot és a kupát is. A Fradiban túl van a 200. bajnokiján és több mint 300. hivatalos meccsén.

Születésnapján a Siófok elleni 2004-es nagy gólok meccsén szerzett bombájával köszöntjük!

Isten éltessen, Leo!
Boldog születésnapot!