Nem rajtunk múlott, hogy a zöld asztal mellett osztották ki 27. aranyérmünket – a lila-fehérek nem vállalták a játékot.

Mint ismert, tegnap véget ért a jégkorong Erste Liga szezon, amelyben az elődöntőnél jártunk, ami egyben a magyar bajnoki döntő is volt, ellenfelünk pedig az Újpesti Dózsa volt. Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban 2-0-ra vezettünk, ma és holnap pedig a város szélére utaztunk volna – hokisaink úgy is készültek, hogy a jégen bizonyíthatják, jobbak, mint a városszéli álomgyár csapata.

A tegnapi nap eseményei nem mindennapiak voltak, a délutáni operatív törzs által tartott sajtótájékoztató után nem volt sok idő a nem egyszerű helyzet kezelésére. A zártkapus meccsekre a lehetőség adott volt, az Erste Liga így az érintett csapatokat meg is kereste két kérdéssel:

– Rendezőként zárt kapuk mellett megrendezitek-e a következő mérkőzéseket?
– Vendég csapatként kiálltok-e a következő mérkőzésekre?

Erre egyenes választ, IGEN-t/NEM-et vártak. Clubunk két IGEN-nel, a lila-fehérek pedig két NEM-mel válaszoltak. Tehát nem vállalták a folytatást, ami alapvetően elfogadható is lenne, hiszen az egészség az első, azonban látva, hogyan mutatták ezt be Újpesten, más lehetett a háttérben. Közösségi oldalukon 13 órakor jelezték, hogy hamarosan döntés születik arról, hogy megrendezhetik-e a mérkőzéseket. Az Erste Ligának a feltett kérdésekre a válaszokat mindkét fél délután öt körül küldte meg – értsd: a Dózsa itt már jelezte, hogy nem lép jégre. Ennek ellenére 20.35-kor közösségi oldalukon azt kommunikálták, hogy nézők nélkül rendezik meg az elődöntő harmadik mérkőzését, csak még várják a szervezők állásfoglalását. Ez percre pontosan akkor történt, amikor az Erste Liga hivatalos oldalán közölte, hogy véget ér a szezon… A következtetéseket mindenki vonja le maga.