Magyar bajnok, Magyar Kupa és Erste Liga győztes jégkorong csapatunk vezetőedzője és kapitánya nyilatkozott a hirtelen idényzárás után.

Volt több forgatókönyv is a fejünkben, nem tudtuk, melyik valósul majd meg. A ma reggeli edzésen beszéltünk arról a srácokkal, hogy nem vesztegetünk energiát olyasmire, ami felett nincs befolyásunk. Nem tudhattuk, lesz-e mérkőzés, ezért ugyanolyan lelkiismeretesen elvégeztük a munkánkat, és készültünk a holnapi napra, a bajnoki döntő harmadik meccsére. Rajtunk kívül álló döntés volt, hogy félbeszakad a bajnokság és a liga, de az utolsó pillanatig arra készültünk, hogy játszanunk, és nyernünk kell a jégen, és ennek érdekében mindent megtettünk. Természetesen teljesen más lett volna a jégen ünnepelve bajnokságot nyerni, és felemelni a trófeát, de szerencsére volt hasonló élményben és örömben részünk már idén, és a szezon elején is. Persze jobb lett volna, ha a bajnokság és a liga végén is gyakorolhatjuk az ünneplést, de azt hiszem, az első két Újpest elleni győztes döntő-meccs utáni örömünk is mutatja, hogy beletettük a megfelelő munkát. Nagyon keményen megdolgoztunk érte, hogy itt lehessünk, és szerencsére a hazai közönségünk azért kétszer látott minket nyerni a bajnoki döntő meccsein” – mondta el Fodor Szabolcs vezetőedző.

Köszönjük szépen a gratulációt, elfogadjuk! Tettük a dolgunkat, profi játékosok módjára készültünk a döntő további mérkőzéseire” – válaszolta Nagy Gergő arra a kérdésre, mire számítottak a ma délutáni kormánydöntés tükrében. „Jó edzést tettünk a lábunkba, remek hangulat volt a jégen, úgy készültünk, hogy megyünk Újpestre harcolni a bajnoki címért. De ha így alakult, természetesen elfogadjuk. Örülünk neki, hogy hazai közönség előtt ünnepelve, két győzelemmel sikerült lezárnunk ezt a csonka végű szezont. Ismét fantasztikus évet zártunk, büszkének kell lennünk rá. Nem gondolom, hogy ez a helyzet csökkentené a címeink értékét. A párharc eddigi két meccsén is megtettünk mindent, behúztunk két győzelmet, nem szabad, hogy hiányérzetünk legyen. Természetesen szívesen lejátszottuk volna a hátralévő meccseket, győzelemre készültünk csütörtökön és pénteken is, de a döntés nem rajtunk múlott, mi megtettük, ami a mi feladatunk volt. Örülhetünk neki, hogy bajnokok vagyunk!

Fradi.hu