A hobbijáról is kérdezték támadónkat, aki a mai bajnokiról is szót ejtett.

Franck Boli (26), a harmincszoros magyar bajnok Ferencváros labdarúgócsapatának elefántcsontparti csatára nemcsak a pályán, de szabadidejében is arra törekszik, hogy pontos legyen és célba találjon. A hobbija ugyanis a lövészet.

Túlzás lenne azt állítani, hogy cowboy vagyok, de gyakran járok lőterekre. Bármilyen fegyver jöhet, revolver, nagy puska, 9 mm-es, teljesen kikapcsol ez a tevékenység. Emellett a kvadozást is szeretem, de az elég veszélyes – árulta el Boli lapunknak.

A nyáron igazolt támadó öt sárga lapja miatt kihagyta a Mezőkövesddel idegenben vívott, 3-0-s vereséggel véget ért legutóbbi bajnokit, de ma (M4, 19.30), a Debrecen ellen újra pályára lépne és eredményes lenne.

Egyre jobban megértem magam a társakkal, ez könnyebbé teszi a góllövést – mondta Boli, aki októberben talált először kapuba a hazai élvonalban, azóta a bajnokságban ötször, a Magyar Kupában pedig egyszer ünnepelhetett.

Mezőkövesden sok párharcot elvesztettünk, ez eddig nem volt ránk jellemző. A Loki ellen mindenki javítani szeretne, sőt minden hátralévő találkozónkat meg akarjuk nyerni.

A norvég gólkirályi címmel rendelkező Boli örül, hogy az ukrán Szerhij Rebrovval (45) dolgozhat.

Minden csapathoz ilyen edző kellene. Szigorú, s így a legtöbbet tudja kihozni a játékosaiból – tette hozzá a labdarúgó, aki csak távoli unokatestvére a Marseille együttesével Bajnokok Ligáját nyerő francia Basile Bolinak (53).

A góllövés az erősségem. A gyengéimről az edzőmet kellene megkérdezni, de azt elmondhatom, olykor gondot okoz, hogy eldöntsem, erővel vagy okosan fejezzek be egy adott szituációt.

Kubatov Gábor (54) klubelnök az év végén azt mondta, 3 millió euróért (1 milliárd forintért) sem adná el a focistát, aki ebben a szezonban bajnoki címet szerezne a Fradival, ősszel pedig a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelne.

Jólesnek az elnök úr szavai, igyekszem a jövőben is meghálálni a bizalmát – reagált a csatár, aki szabadidejében a norvég Tokmac Nguennel (26) és a ghánai Abraham Frimponggal (26) van a legtöbbet.

Blikk