Férfi kézilabda csapatunk itthon tartotta a bajnoki pontokat.

Férfi kézilabda, NBI, 17. forduló
Ferencváros 33-28 (18-12) Mezőkövesdi KC
Gólok: Bujdosó 7, Andjelic 6, Schäffer 6, Debreczeni 3, Kovacsics 3, Nagy 2 (2), Pordán 2, Bognár 1, Bohács 1, Imre 1, Prainer 1

Régi ismerős vezette ellenünk fiait a Népligetben, a matyók kispadján ugyanis Buday Dániel ült, aki aktív pályafutása során zöld-fehérben bronzérmes lett az NBI-ben. Ellenfelünk szokatlan testfelépítésű kapusa kezdetben megzavart minket, így elég hosszú gólcsenddel nyitottunk, csak az ötödik percben sikerült megszereznünk az első találatunkat. A védelmünket dicsérte, hogy ez egyből egyenlítést is ért! Utána pedig átvettük a kezdeményezést és elkezdtük építgetni az előnyünket, ami a félidőre hatgólosra hízott. A folytatásban aztán egyre nagyobb szerepet kaptak a legfiatalabbak, egy kicsit ennek is köszönhetően egy pillanatra ránk tudott ijeszteni a Mezőkövesd, már csak két gólra voltak, amikor Horváth Attila időt kért. Sikerült rendezni sorainkat, a hátralévő bő hét percben magabiztosan húztuk be a mérkőzést, a győzelemmel pedig – ha csak ideiglenesen is – felléptünk a dobogóra.

Bujdosó Bendegúz

Tudtunk, hogy egy nagyon nehéz meccs lesz, talán még nehezebbé tettük magunknak. 40 percig jó kézilabdát játszottunk, utána kicsit kihagyott a figyelem és mi nem vagyunk sztárcsapat, nem engedhetjük ezt meg magunknak, igenis 60 percig oda kell koncentrálnunk és amikor esély adódik, hogy megnyerjük a meccset, akkor le kell döfni őket. Itt megvolt az esélyünk, nem éltünk vele, egyből szoros lett utána az állás. Ebből tanulni kell, Orosházán pedig 60 percig menni. Úgy érzem, hogy előre lépett a csapat, mert ősszel a Budakalász egy ilyen meccsen pontokat tudott elvinni, ami nagyon-nagyon fájt. Most viszont a csapat túllendült a holtponton, összekapta magát és ennek is köszönhető, hogy itthon tartottuk a pontokat.

Horváth Attila

Jó küzdős mérkőzés volt, azt nem mondhatom, hogy nagy színvonalú. De mindkét csapat küzdött, megtett mindent. Nem gondolnám, hogy a győzelmünk veszélyben lett volna bármelyik percben. Örülök, hogy minden fiatalt tudtam játszatni. Rengeteg hibával játszottunk, nagyon sok ziccert kihagytunk és így nehézzé tettük a mérkőzést. Az első félidőben is nagyon döcögősen indult a játékunk, utána elmentünk hat góllal, de meccsben tudott maradni a Mezőkövesd, a saját hibáinkból, nem figyeltünk oda. Főleg támadásban, hiába lőttünk 33 gólt, rengeteget hibáztunk, ennek köszönhető, hogy fel tudtak jönni. Utána rendeztük a sorainkat és ugyanúgy el tudtunk menni és biztos győzelmet tudtunk aratni.