Muszukajev Iszmail és Váncza István utazhat. Bácsi Péter, a szövetség szakmai igazgatója a Hatoscsatornán is vendégeskedett a napokban.

Február 10. és 16. között Rómában rendezik meg a birkózó Európa-bajnokságot, amelyre az FTC két versenyzője is utazhat. A szabadfogásúak 65 kilogrammos mezőnyében ott lesz a tavalyi, kazahsztáni világbajnokságon bronzérmet, egyben olimpiai kvótát szerző Muszukajev Iszmail (a képen jobbra), és a Sike András szövetségi kapitány által vezetett kötöttfogású válogatottban a 67 kilós, nemrég a pécsi válogatót megnyerő Váncza István is.

Speciális lesz ez az Európa-bajnokság több szempontból is, például ilyen korai, februári Eb-re nem is emlékszem” – kezdte kétszeres világ- és Európa-bajnok klasszisunk, a magyar szövetség szakmai igazgatój, Bácsi Péter a szövetség hivatalos honlapjának. „Ráadásul az Eb öt héttel a budapesti olimpiai kvalifikációs verseny előtt zajlik majd, tehát az egész nemzetközi mezőny taktikázik. A majdani tokiói kiemelés szempontjából és önmagában is fontos természetesen. Ennek megfelelően vegyes jellegű, fiatalokat és kipróbált klasszisokat is magában foglaló, de mindenképpen erős csapattal indulunk. Szabadfogásban a nur-szultani vb-n bronzérmes Muszukajev Iszmail már senkit nem lepne meg egy újabb medállal, neki is a jó olimpiai szereplés a fő cél” – tette hozzá Bácsi Péter.

Fradi.hu, MBSZ