Csökkenteni szeretnék az influenzás megbetegedések terjedésének lehetőségét.

Az Erste Liga alap- és középszakasza során általános hagyomány, hogy a csapatok játékosai minden mérkőzésen kezet fognak egymással az üdvözlés és a sportszerűség kifejezéseként.

E kézfogási procedúra a gyakorlatban az alábbiak szerint néz ki:

– Minden csapat csapatkapitánya a mérkőzés kezdetén bemutatkozik a játékvezetőknek és kézfogás kíséretében kívánnak a felek jó mérkőzést egymásnak, majd a mérkőzés végén megköszönik a közreműködést.
– Minden mérkőzés végén valamennyi játékos kezet fog a jégen ellenfelével.

A középszakasz végéig azonban a kézfogás nem engedélyezett sem a mérkőzés előtt (a játékvezetőkkel és az ellenfél csapatkapitányával), sem a mérkőzést követően (a játékosok egymással, illetve a csapatkapitányok a játékvezetőkkel).

A játékosok üdvözlésének ez a módja az Erste Ligában átmenetileg felfüggesztésre kerül az influenza szezon okozta egészségügyi kockázatok csökkentése miatt. Az Erste Liga vezetése fontosnak érzi, hogy a szezon leginkább várt része előtt megtegye a szükséges óvintézkedéseket és a kézfogás szokásának átmeneti felfüggesztésével csökkentse a személyek közötti érintkezések számát, megelőzve ezzel az influenzás megbetegedések terjedésének lehetőségét.

Erste Liga