A BL-Fradi kapusa a TV-ben is komoly pályafutást tud már maga mögött.

Gary Linekertől Oliver Kahnig számos korábbi futballista klasszis választotta a televíziós kommentátori szakmát. Itthon Hajdu Attila csatlakozott hozzájuk. A Fradiban az 1995–1996-os BL-csoportkörben több emlékezetes mérkőzést is vívott a ma már balatoni bortermelőként is ismert exkapus.

Az akkori hat meccsünk közül kiemelkedik a Grasshoppers elleni zürichi 3-0, amelyen 11-est védtem – emlékezett vissza a Sport TV 48 éves kommentátora.

De már a csoportkörbe jutás előtti, Anderlecht elleni hazai derbink is csodálatos volt, a Real Madriddal játszott Üllői úti 1-1 pedig maga a csúcs.

Pályafutása alakulását alapvetően meghatározta veserepedése. Éppen az MTK-val nyert magyar bajnoki címet, amikor az utolsó előtti fordulóban, a Siófok ellen összecsúszott védőtársával, ezért a bajnokavatást a kórházi ágyából tévén nézte végig.

Volt időm azon töprengeni, hogy futballozzak tovább, vagy belevágjak a vendéglátóiparba, de vonzott a televíziózás is. Ellátogattam Vitray Tamáshoz, és mivel ő biztatott, elkezdtem a televíziózást tanulni – tette hozzá.

Mindez 16 éve történt, és Hajdu a Sport TV-hez került. Eleinte NB II-es meccsekre járt le vidékre, majd kellő rutint szerzett, és azóta már 1500 fellépést számlál.

Kiváló kollégák segítettek, Puhl Sándor és Nyilasi Tibort egy pillanat alatt átlátták, hogy egy adott szituációt miként értelmezzen a néző. Az a tizenöt év, ami oda köt, feledhetetlen.

Hét esztendeje Vincze Ottóval vezetett közösen egy elsősorban spanyol futballra fókuszáló műsort, amire máig büszke. Manapság viszont már nem ez a csatorna adja az ibériai bajnokságot, ezért más irányban képezte tovább magát.

Tanulásból ugyanis sohasem elég. Attila – akire tízszeres válogatottsága során négy szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán, Csank János, Bicskei Bertalan és Gellei Imre is számított – egy-egy tévés munkája előtt két órával beül a stúdióba, a szerkesztővel áttekinti a meccsstatisztikákat, a korábbi videófelvételeket, hogy kellően képben legyen.

A tavalyi ősz szép kihívása volt az Európa Liga, amelynek a Fradi-meccsein szerencsére volt részem örömben – zárja.

Bors