A HLSZ és a Magyar Aranylabda díjait osztották ki a héten – Dénes mellett Fenyvesi Evelin, Szergej Rebrov és Davide Lanzafame is nyert.

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete huszonkilencedik alkalommal kérdezte meg az NB I-es és az NB II-es klubok játékosait arról, hogy kiket tartanak a legjobbaknak a játékosok és az edzők között.

A díjátadó ceremónia a HLSZ Közgyűlés záró eseménye volt, amelyen Juhász Roland, a HLSZ elnöke, Sigér Dávid és Forgács István elnökségi tagok, valamint Dr. Horváth Gábor főtitkár adták át a díjakat a 2018-2019-es labdarúgószezon legjobbjainak, összesen 8 egyéni kategóriában, valamint a szezon megszavazott legjobb 11-ének.

A legjobb játékos Davide Lanzafame, a legjobb kapus Dibusz Dénes lett. A külföldön játszók közül Gulácsi Péter érdemelte ki az elismerést. A 21 éven aluliak legjobbja Szoboszlai Dominik, a másodosztály legjobb játékosa Balajti Ádám lett. A játékosok megszavazták a legjobbnak tartott edzőt – Herczeg András kapta a legtöbb voksot. A hölgyek legjobb NB I-es játékosa Fenyvesi Evelin, a legjobb kapusa Bíró Barbara lett.

A szezon legjobb tizenegyét is megszavazták a játékosok. Íme, az álomcsapat 4-3-3-as felállásban:

Dibusz Dénes (FTC) – Lego, Noic (MOL Vidi FC), Juhász Roland (MOL Vidi FC), Blazic, Miha (FTC), Stopira (MOL Vidi FC) – Kovács István (MOL Vidi FC), Sigér Dávid (FTC), Pátkai Máté (MOL Vidi FC) – Lanzafame, Davide (FTC), Böde Dániel (FTC), Holender Filip (Budapest Honvéd FC).

Bővebben: HLSZ

Az nb1.hu szervezésében január 28-án tartották meg a 22. Magyar Aranylabda díjátadó estjét, amelyen harmincszoros bajnok labdarúgócsapatunk kapusa, Dibusz Dénes kapta 2019 legjobb NB I játékosának járó címet, valamint vezetőedzőnk, Szergej Rebrov nyerte el a bajnokság legjobb külföldi trénerének járó díjat!

Dibusz egy közönségtalálkozó keretében vette át a szakújságírók által odaítélt elismerést, amelyen ő és Kuttor Attila vett részt.

Folyamatosan fejlődni szeretnék mind technikailag, mind mentálisan. Minden edzésre és mérkőzésre úgy megyek ki, hogy szeretném megmutatni, hogy még jobb teljesítményt tudok nyújtani, mint legutóbb. Úgy gondolom, hogy mindig ebben a szellemiségben kell kimenni a pályára, csak így lehet eredményes egy sportoló. Illetve egy kapusnak különösen ott kell lennie fejben, úgyhogy arra törekszem, hogy százszázalékban koncentrált legyek minden egyes alkalommal, amikor kifutok a gyepre” – mondta Dibusz Dénes a díj átvételekor.

Bővebben: Fradi.hu, NBI.hu