És így már öt ponttal megyünk előttük a középszakaszban.

Férfi jégkorong, Erste Liga, középszakasz, felsőház, 3. forduló
Ferencváros 5-3 Sportclub Csíkszereda
Harmadok: 2-1, 2-2, 1-0
Gólok: Kulmala, Rantanen (+1, Juusela, Pavuk), Nagy (Tóth A., Hajós), Nagy (Pulli), Pavuk (+1, Juusela, Nagy)

Teljes mérkőzés: MédiaKlikk

Arany (Nagy K.)
Rantanen, Tóth Gergely – Nagy G., Tóth Ad., Tóth Re.
Kärmeniemi, Pulli – Kulmala, Pavuk, Switzer
Hegyi, Sarcia – Hajós, Juusela, Tóth Ri.
Boros, Jászai – Farkas, Roczanov, Tóth Gergő

A kilátogató szurkolók több nagy kedvencet is köszönthettek a jégcsarnokban: a kezdő korongbedobást a bemutatkozó mérkőzésén a Dózsának két bombát vágó Szenes Sándor végezte el, de ott volt a meccsen többek között Böde Dániel, valamint a Bukarest ellen bombaformában védő Bíró Blanka is. És elmondhatjuk, hogy kiváló találkozót választottak, hiszen az első pillanattól kezdve magas színvonalú hokit láthattak, az iram komoly volt, a játékmegszakítás kevés, élmény volt nézni. És hiába érződött úgy, hogy mi vagyunk a jobbak, mégis a Sportclub szerezte meg a vezetést egy kontra után, Pyett lőtte ki szépen a rövid felsőt. Ez nem zavarta meg csapatunkat, fél percen belül egalizáltunk, Kulmala használta ki a kisebb kavarodást és lőtte ki a hosszút. A szünetre pedig előnnyel mehettünk, miután Rantanen is beköszönt, fórban lőtte el a kékről, a pakkot Adorján csak akkor vette észre, amikor már a fejénél járt, így hárítani már nem tudott.

A folytatásban aztán jöttek a nagy fordulatok. A Csíkszereda két szerencsés góllal öt perc alatt fordított, előbb hátrányos helyzetben ütöttünk el a korong felett, így Aranyra mehetett egyedül Vesutkin, majd egy buli után Brophey fonákkal ütötte el Arany mamutjai között a játékszert. Aztán jött a mi öt percünk, csapatkapitányunk, Nagy Gergő főszereplésével. Előbb a kék-fehérek kapusa adott neki gólpasszt a bárddal, majd egy emberelőnyös játék után lőtt hálószaggató bombát a jobb felsőbe. A záró harmadban érződött, hogy fáradnak a székelyek, akik nagyon erőltették az első két sorukat, hiszen győzelmi kényszerben voltak, ez pedig ekkor már kezdett visszaütni. Mi pedig gólt ütöttünk, tanári emberelőnyös támadás után a hibátlan keresztpasszt Pavuk tessékelte a kapuba, ezzel eldöntve a pontok sorsát. A szeredaiak még kértek egy időt és lehozták kapusukat is, de veszélyeztetni nem tudtak már.

Folytatás hétvégén a Brassó ellen!

Fodor Szabolcs

Volt pár periódus, amikor kicsit kapkodva játszottunk és talán picit túlreagáltuk a dolgokat, ezt lehetett látni és ez vezetett olyan gólokhoz, ami nem igazán jellemző ránk. De szerencsére megtaláltuk az utat a győzelemhez, visszaálltunk rá, ezt leginkább az utolsó harmadban lehetett látni. Óriási csapatmunka volt, együtt tudtuk behúzni ezt a mérkőzést, nagy dolog, hogy így tudtunk visszajönni a meccsbe és fordítani. A befektetett munka megint meghozta a gyümölcsét.