Statisztikai adatok a szombati bajnokiról.

MLSZ adatbank

A majd 56 perc tiszta játékidejű találkozón minden kategóriában ellenfelünk fölé nőttünk, rengeteget és gyorsan passzoltunk (18.3 passz/perc), 2015 óta ennél többet csak egyszer, még 2016-ban, szintén a Paks ellen passzoltunk. A párharcokat is nagy fölénnyel nyertünk (a paksiaknál Böde azonban párharcai felét megnyerte), háromszor annyit lőttünk és 8-szor annyiszor találtuk el a kaput, mint ellenfelünk. Mi összesen csak eggyel többet szabálytalankodtunk, mint ahányszor Isael ellen szabálytalankodtak a vendégek. Remek adat, hogy a vendég térfélen ugyanannyi labdát szereztünk, mint amennyit a sajáton, ebből Isael (6) és Tokmac (5) is alaposan kivette a részét.

Az InStat-index rangsorában természetesen csak fradista volt a TOP5-ben: Zubkov (348), Sigér (332), Civic (320), Isael (306), Lovrencsics (303) a sorrend, ezzel az első három a TOP4-be került a teljes fordulóban is, a második helyen Szécsi Márk került be közéjük (344-es értékkel).

Az xG arány 1.54-0.23, az xcG arány 2.98-0.03. Ez azt mutatja, hogy támadóink remek lövőformát mutattak. A támadások aránya is mutatja, micsoda fölényben voltunk (43+4)-(13+3). Osztermájer Gábor és Böde Dani is kiemelte, hogy csapatuk gyáva volt. Ezt az a döbbenetes adat mutatja legjobban, hogy a letámadást mérő PPDA-mutató (passz per védekező akció) az első félidőben 5.9-118 volt. Azaz mi átlagosan 5.9 paksi passz után próbáltunk labdát szerezni, addig a vendégeknél 118 fradista (átlagos) passzt hagytak.

A teljes adatsort átböngészve kiderülhet minden fradistának, hogy nagyon biztató volt a teljesítmény, s ahogy Rebrov is elmondta, minden elvárást teljesítettek a srácok. De az is biztos, annak ellenére, hogy igaz a mondás, „mindenki annyit focizik, amennyit hagynak neki”, hogy ennél könnyebb ellenfelünk nem nagyon lesz tavasszal.

A teljes Wyscout meccsriport:

A játékosok részletes adatai: