Miután provokálták a fradistákat, valamint leköpték clubunk sportolóit és a játékvezetőket a Megyeri úton. Mindez 2700 eurójába fáj majd a lila-fehéreknek, amelyet ha összevetünk csapatkapitányunk büntetésével (ide kattintva olvashatsz róla), konstatálhatjuk, hogy az ABC melyik betűjével kell az MJSZ rövidítést kiegészítenünk…

A Magyar Jégkorong Szövetség (továbbiakban MJSZ) Fegyelmi Bizottsága a Fegyelmi Szabályzat 3.§ (6) bekezdés alapján kezdeményezett fegyelmi eljárást az UTE Klubjával szemben. A Fegyelmi Bizottság a klubot a Fegyelmi Szabályzat 4. § (4) bekezdés o) pontjában és a 4. § (4) bekezdés e) foglaltak alapján 2700, azaz kettőezer-hétszáz euró pénzbüntetés megfizetésére és 1 meghatározott mérkőzésre vonatkozóan részlegesen zárt sportlétesítményben történő rendezésre kötelezi.

A részlegesen zárt sportlétesítményben történő rendezésre vonatkozó szankciót a soron következő UTE–FTC-Telekom Erste Liga-mérkőzésén kell alkalmazni. A mérkőzésen a vendég cserepad feletti lelátórészen nem tartózkodhatnak nézők a pálya felezővonalától a vendég szektor kezdetéig bezárólag. A részlegesen zárt sportlétesítményben történő rendezés a 2019/20-as versenyszezonban alkalmazható. Amennyiben a versenyévadban nem rendeznek több UTE–FTC-Telekom mérkőzést, úgy a versenyszezon végeztével a büntetés elévül.

Az MJSZ Fegyelmi Bizottsága fegyelmi vétség elkövetése miatt Di Diomete Devin Robertet a Sportfegyelmi Szabályzat 4.§ (2) bekezdés a) pontjában foglaltak alapján írásbeli megrovásban részesíti.

A mérkőzés eseménynaplója és a rendelkezésre álló felvételek szerint a mérkőzés végi lefújást követően a rendező klub pályamunkása egy zöld plüss állattal a jégre belépve, a vendégszektorhoz sétálva sportszerűtlen módon hergelte a szurkolókat. A pályát elhagyó vendégjátékosokat és a mérkőzés játékvezetőit a hazai szurkolók több alkalommal leköpték. Di Diomete Devin Robert a hazai csapat zászlóját lengetve provokálta a vendég szurkolókat.

A Fegyelmi Bizottság – a bizonyítékokat a maguk összességében értékelve és meggyőződése szerint elbírálva – tényként állapította meg, hogy a rendező csapat biztonsági személyzete nem tett meg mindent a rendzavarás megelőzése majd megfékezése érdekében. Annak ténye, hogy a rendező csapat pályamunkása mintegy szurkolóként viselkedve provokálja az ellenfelet, elfogadhatatlan. Különösen súlyos sportszerűtlenségként értékelendő az olyan viselkedés, amely a közönséget rendzavarásra ösztönzi.

MJSZ