Péter az Old Boys bajnokságban rúgja a bőrt, erről beszélgettek vele.

A gólkirály jelölttel beszélek?
Ha az is vagyok, annak köszönhetem, hogy jó emberek vesznek körül. A 48. évemben járva már kinőttem az öregfiúkból, ahhoz a mezőnyhöz már túl idős vagyok, a fiatalok átszaladnak rajtam… Az Old Boys bajnokság tökéletesen megfelel nekem, ahol a harmadik félidő legalább annyira fontos, mint az első kettő. A lefújást követően eszünk egy finomat és jókat beszélgetünk. Hab a tortán, hogy régi játszótársakból sincs hiány, mások mellett ifjabb Albert Flórián, Wukovics László, Vilnrotter-Babócsy András és Kecskés Zoltán is a csapat tagja.

Apropó, csapat! Mit takar a B.O.SZ. elnevezés?
A Balogh, Oroszki, Szabó rövidítése. Balogh Miklós, Oroszki Péter és Szabó Miklós alapította a klubot, ma már kijelenthető, nemcsak egy jó csapatot, hanem egy kiváló közösséget köszönhetünk nekik. A XVI. kerület az otthonunk, hazai mérkőzéseinket az MLTC-pályán játsszuk, csütörtök délutánonként. Mindenki igyekszik úgy alakítani a programját, hogy a csütörtök délután szent és sérthetetlen legyen.

A Soroksár vezetőedzőjeként ezt hogyan oldja meg?
Úgy, hogy délelőtt tartok edzést… Félreértés ne essék, nem azért, mert délután focizni szeretnék, csütörtökönként mi rendre délelőtt edzünk.

Ahogy elnéztem a tabellát, akadnak remek ellenfelek.
S ez jó! Az őszi utolsó fordulóban a Halmai Gábor, Komódi László, Cservenkai Donát fémjelezte MTK-val találkoztunk, de a Budafok vagy éppen a Nagytétény is roppant erős. Az MTK-t egyébként 5-2-re legyőztük, ám ennél is fontosabb volt talán, hogy a kék-fehérekkel közösen töltöttük el a harmadik félidőt. Itt már tényleg igazi örömfocit játszunk, egy héten egyszer jó ezt átélni.

Többről nem? Vezeti a góllövőlistát, csak hajtja, hogy gólkirály legyen.
A góllövés azért még megy. Ugyanakkor nem győzöm hangsúlyozni, hogy ehhez kellenek társak is. A mi csapatunkban is vannak, akik befutják a pályát, de én már nem tartozom közéjük. Az előző idényben gólkirály lettem, ha ismétlek, nem leszek szomorú, de higgyék el, nem ez az elsődleges. Vezetjük a tabellát, és nyilván örülnénk, ha a miénk lenne az aranyérem, de valójában szeretnénk jól érezni magunkat a pályán, és elkerülni a sérülést.

Mindamellett meseszerű a B.O.SZ. FC szereplése, elvégre két éve a másodosztályú bajnokságot nyerte meg, tavaly pedig már az elsőt. A duplázás küszöbén áll.
Szoktuk is kérdezni Balogh Mikiéket, hogy jövőre indulhatunk-e a Bajnokok Ligájában…

Lehet ennél feljebb?
Annál, amiben hétről hétre részünk van? Nincs!

Hajrá, Foci! – NS