Az éjféli koccintás előtt jelentkezünk szokásos, oldalunk életét bemutató írásunkkal.

Ismét eltelt egy esztendő, december közepén az oldal is egy évvel idősebb lett, a tizenegyedik születésnapunkat hagytuk magunk mögött, most pedig szilveszter alkalmából ismét visszatekintünk oldalunk elmúlt 365 napjára. Idén 169 országból érkeztek a látogatók, idén nagyságrendet léptünk, a korábban megszokott százezres helyett ezúttal milliós adatot láthattunk, a Google statisztikai rendszere szerint bő 1.100.000 (a WordPress bő 4.400.000-t jelez) egyedi látogató nyitotta meg oldalunkat, az oldalletöltések száma pedig mire éjfélt üt az óra, közel lesz a 27.300.000-hez (a WordPressnél 26.700.000). Ez oldalunk történetének legjobb éve. Idén a technika ördöge nagyrészt elkerült minket, komolyabb beavatkozásokra nem volt szükség, általában csak a frissítések telepítése igényelt egy-két perces karbantartási üzemmódokat, ezeket többnyire késő este szoktuk megejteni, így ti nem veszitek észre ezeket.

Több mint 5530 cikk jelent meg idén – ez átlagban 15 bejegyzés naponta (eggyel több, mint tavaly)! Érdeklődés szempontjából a TOP10-es listán két állandó oldalunk is jelen van, igen előkelő pozícióban: a GraboPress jegyeladási információs rendszer az elsődleges igazodási pont az előzetesen várható nézőszámokkal kapcsolatosan, viszi is a dobogó legfelső fokát, látogatottsága százezres nagyságrendű. Ezúton is nagy köszönet Grabónak az áldozatos munkájáért! Ott van még a legjobbak között nagy örömünkre Menetrend aloldalunk, amit a hivatalos oldal alapján, néha azt javítva, valamint kiegészítve frissítjük hetente, sokan tájékozódtok innen a szakosztályok programjairól. A második helyre Lipcsei Péter szerződéshosszabbítása futott be, ezt követte Szergej Rebrov nyilatkozata arról, mi történt a Dinamo Kijevnél, majd jött Petrjak és menedzserének igazi profizmusa, valamint Ivan könnyezése is kiemelt figyelmet vonzott. Davide Lanzafame háromszor is szerepel: torinói gyógykezelése, valamint a Honvédba való visszatéréséről szóló előzetes hírek (egy, kettő). És még mindig érdeklődtök Paintsil sorsa iránt is. Valamint az Európa Liga selejtező playoff körére leadott változás is „robbantott”. Továbbá elmondható az is, hogy ezeken az írásokon kívül is rengeteg olyan bejegyzés született, ami tízezres nagyságrendű olvasottságot ért el, ahogy a Fradi, úgy mi is csúcsra járatva mentünk, volt olyan hónap, ahol a napi 100.000-es oldalletöltés volt az átlag. Az élő közvetítéseknél nem meglepően azok a legolvasottabbak, amikor se TV, se online adás nincs (mint pl. a Magyar Kupa korai fordulói).

A GDPR-nak köszönhetően a hozzászólásokról sok mindent nem tudunk elmondani nektek, így a „Szófosónia őnagysága” díjat továbbra sem tudjuk kiosztani, a Disqus rendszere alapján nagyjából 730.000 komment keletkezett az oldalon (átlagosan ~2000 / nap).

A közösségi oldalakon is tovább növekedtünk. Facebook-oldalunk követőinek száma meghaladta a 31 ezret, már igen közel a 32 ezer – miközben továbbra sem élünk a fizetett hirdetések lehetőségével a népszerűsítéshez. Instagram profilunk is nagyot nőtt az indulás óta, nemrég léptük át a 6000. követőt, talán a legnagyobb elismerés számunkra, hogy clubunk képviselői közül is többen vannak köztük. Továbbra is van Twitter hírfolyamunk, amit többen követnek figyelemmel, mint korábban.

Videós csatornáinkon – YouTube, Coub – a Fradiról szóló anyagokat gyűjtjük vagy készítjük, coubjaink lejátszásainak száma közelíti a 800 ezret, YouTube csatornánkon bő 400 ezer lejátszás volt idén, a TOP3: Gera Zoltán a Premier League World magazinban, a Zágrábba tartó Fradi-vonat indulása és Klujber Katrin a Harmadik félidőben. Mint az látható, nem csak foci található a videók között, sok anyagot osztottunk meg a futsal, jégkorong, kézilabda és vízilabda szakosztályról, a városi televíziók jóvoltából további szakosztályaink is képernyőre kerülhettek.

Szokás szerint idén is teret adtunk az összes jótékonysági gyűjtésnek, amelyek szép véget értek minden alkalommal. Góltotó játékunk továbbra is igen népszerű, a díjazás továbbra is egyedülálló, százak játszanak velünk fordulóról fordulóra. Próbáltunk eleget tenni a „Mi mindenhol ott vagyunk” érzésnek, ez persze sajnos nem kivitelezhető szó szerint, de azért talán nem vallottunk szégyent, Kinemugrál barátunk jóvoltából több európai túrát is kiváló beszámolón keresztül élhettetek át kicsit, az Európa Liga csoportkörből való továbbjutásról döntő találkozóról a razgradi sajtószektorból „élőztünk” – nem mellesleg a magyar online és írott médiumok közül egyedül mi tiszteltük meg a máltai Valletta FC-t azzal, hogy részt vettünk a BL-selejtező előtti sajtótájékoztatójukon. A kiemelt látványsportágakban szereplő szakosztályoknak (foci, kézilabda, jégkorong, vízilabda) a helyszínen szurkoltunk hazai pályán majdnem mindig és sokszor idegenben is, ezekről a szokásos élő közvetítésekkel és meccsriportokkal jelentkeztünk, ahogy már megszokhattátok.

Boldog, Fradi sikerekben gazdag új évet kívánunk mindenkinek!

Az Üllői129 szerkesztősége