Pétert arról is kérdezték, hogy játékosa lesz-e Böde Dani.

Mikor írja alá első élvonalbeli szerződését?
Egyelőre nem tudom.

A két felkérés közül melyiket választja?
Nem szolgálhatok konkrétummal. Illetve, dehogynem: kedden megállapodtam a Fradi vezetőivel, hogy folytatom Soroksáron a fiókcsapatnál a munkát. Hacsak nem kapok élvonalbeli ajánlatot, mert akkor elengednek. Ezúton is köszönöm.

De hát épp erről van szó: felcsúti és paksi ajánlatról.
Ez szóbeszéd. Engem még nem keresett senki. Minden­esetre már az is egyfajta elismerés, hogy bent van a köztudatban a nevem.

Ha lehetne, a két csapat közül melyiket választaná?
Annyit mondhatok, maga a lehetőség is megtisztelő, elindulhatna az élvonalban is az edzői karrierem.

Pakson az a Böde lehetne a játékosa, aki – önhöz hasonlóan – igen-igen népszerű a Fradinál.
Ezek szerint ön már tudja, hogy Dani Pakson folytatja? De már játékosként sem szerettem a ha-val kezdődő mondatokat, s ma sincs ez másként. Ettől még persze Böde Danit mind emberileg, mind játékosként sokra tartom.

A Paks stabil csapat, az állandóság nyugalmat áraszt, ezzel szemben a Puskásnál jönnek-mennek az edzők… Így sem tesz különbséget?
Egy edző munkáját az eredménye, vagyis játékosainak teljesítménye határozza meg. És persze többnyire minden edző saját elképzelései szerint dolgozik, mindenkinek megvan a hitvallása a szakmáról. Én a csapatmunkában hiszek. Dolgozzak bárhol, nálam az egységen van a hangsúly.

Mi lesz, ha egyik ajánlat sem jön össze?
Semmi. Nekem nem büntetés Soroksáron dolgozni, feladat és játékosnevelés terén bőven van perspektíva. Előbb-utóbb edzőként is eljön az én időm, hogy bizonyítsam a képességeimet a hazai élvonalban.

Bors