Férfi csapatunk mindent megnyert – a lányok is egyre jobb teljesítményt nyújtanak.

A fiúk teljesítményéről felesleges is sokat szólni, az eredmények önmagukért beszélnek. Májusban kisöpörtük az OSC-t az OBI döntőjében, a harmadik – bajnoki címet érő – győzelmet szétlövésben hoztuk. Ki más lőtte volna a mindent eldöntő ötöst, mint Kállay Márk?

Az FTC magyar bajnok férfi vízilabda csapata a 2018/2019-es szezonban

Ezután jöhetett a Bajnokok Ligája hannoveri négyesdöntője, ahova nem esélyesként utaztunk, ám a szezon(ok) során belerakott munka meghozta gyümölcsét, amit le is arattunk, a címvédő Olyimpiakosz Pireuszt büntetőpárbajban múltuk felül – ne feledjük, a játékvezetők Varga Dénest és Vámos Márton is kivették a játékból jóval előbb…

Fotó: MTI

Az európai Szuperkupa találkozóra ezúttal már BL-címvédőként voltunk hivatalosak, az Euro Kupa győztes Marseille látott minket vendégül, ránk is ijesztettek egy kicsit, de aztán beindult a Fradi-henger és megvédtük a serleget.

Az FTC Szuperkupa-győztes vízilabda csapata (fotó: LEN)

A Magyar Kupában a trónkövetelő ismét az OSC volt, becsülettel küzdöttek, de hiába, újra mi nyertünk.

Az FTC Magyar Kupa győztes férfi vízilabda csapata a 2019/2020-as szezonban

Az OBI-ben és a Bajnokok Ligájában továbbra is remekül szereplünk, a szakmai elismerések sem kerülnek el minket: Varga Dénes a világ legjobb játékosa, Varga Zsolt pedig a világ legjobb edzője címet érdemelte ki 2019-ben.

Az FTC férfi vízilabda csapata az Üllői úton

A Gerendás György által is gardedámozott női csapatunk halad a dobogós helyezések felé, a Magyar Kupában ismét bronzérmesek lettünk, a bajnokságban pedig már közel voltunk ahhoz, hogy megfogjuk az UVSE-t. Az Euroligában is elindulhattunk, ahol hasznos nemzetközi tapasztalatokat szerezhettünk. Együttesünkből többen is részt vettek a nápolyi Universiadén, ahol a női válogatott a döntőben legyőzte a házigazda olaszokat.

Az FTC Magyar Kupa bronzérmes női vízilabda csapata a 2019/2020-as szezonban