Clubunk elnöke és a labdarúgó csapat vezetője válaszol a kérdésekre.

Rövid kivonatok:
– Nem tettünk ajánlatot Grozavért a Kisvárdának.
– Labdarúgásban túlteljesítettük az elvárásokat, elégedettek vagyunk, még ha ki is estünk a Magyar Kupából.
– Hajnal Tamás jelenleg Dél-Amerikában tartózkodik, régóta figyelt játékosok miatt.
– Magyar Kupa: minden dicséretet megérdemel a Békéscsaba, sok sikert kívánunk nekik a folytatásban, ilyen megtörténik itthon és külföldön is, hogy egy nagyobb csapat kiesik egy kisebb ellen, ezért szép játék a futball.
– Utánpótlás: most van az első olyan év, hogy jó a szereplés, minden csapat dobogós vagy ahhoz közel áll, a fiatal Csontos már kapott szerepet. Volt két jó játékosunk, Beke Péter a Hamburgba ment, Csoboth Kevin pedig a Benficába, hiába ajánlottunk nekik profi szerződést. Ha nincs olyan magyar, akivel legalább az Európa Ligáig eljuthatunk, akkor külföldiekre kell támaszkodnunk.
– Az egyesületben dolgozókra – az egység jellemzi a Fradit és ez adja az erőt, amitől jön a jó teljesítmény – és a 3500 utánpótlás sportolónkra vagyunk a legbüszkébbek. És a szurkolóinkra is, hiszen bárhová megyünk, ott vannak, a CSZKA Moszkva vagy a Dinamo Zágráb képviselői is elismerően beszéltek róluk.
– Az átigazolásoknál nem az a kérdés, hogy jönnek-e majd ajánlatok, hanem az, hogy fel vagyunk-e arra készülve, hogy mi lesz, ha elviszik. Tudjuk-e, kik a piacképes játékosok és van-e legalább 3-4 jelölt a pótlásukra, akiket már régóta figyelünk, ez Hajnal Tamás feladata, aki remek munkát végez.
– A reális cél az lehet, hogy egy olyan szintet érjünk el, mint a Dinamo Zágráb, itthonról a tehetségeket összegyűjteni, a világból pedig összeszedni azokat, akik elmenedzselték magukat vagy még nem figyeltek fel rájuk.
– MLSZ légiós szabály: a mi és az ország érdeke is az, hogy jól szerepeljünk, ha nem megy magyarokkal, akkor légiósokkal kell ezt elérnünk. Az adott keretek között erre törekszünk.
– Fradiváros: lesz és megvan rá a pénz. Könnyen fenntartható, olcsón üzemeltethető, arányos sporttelepet szeretnénk építeni, háromfajta opciónk van, minden elő van készítve, egy döntésre várunk, ettől függően fogunk választani a három közül.
– A nemzetközi bevételek mozognak még, pl. az Espanyol elleni utolsó pillanatban bekapott gól elvitt 100 millió forintot.
– Újságírói felvetés, mit gondolunk a rájátszásos rendszerről: nem lennénk ellene az alsó- és felsőházas rájátszásnak, mert az is izgalmas lehet, de nem hallottunk semmilyen változtatási gondolatról. Az MLSZ 10 év alatt 13-szor változtatott, ami rengeteg, jó lenne, ha pár évig hagynák.
– Razgradba 300 jegy kelt el eddig, ebben nincs benne a vonatos utazás, 2000 jegyet kaptunk a bolgároktól.
– Az ECA gyűlésen a komoly klubok képviselői is gratuláltak a szereplésünkhöz, büszkeség, hogy így nyomon követnek minket.
– Az MLSZ büntetések jogosságát nem vitatjuk, a mértékét néha igen. A játékvezetői kérdésben úgy látjuk, hogy van előrelépés, van szándék a VAR-rendszer bevezetésére, ami jó.
– Petrjak: emlékszünk, amikor a könnyeivel küszködött, amikor megköszönte nálunk, hogy elhoztuk ide, most egy másik klubnál küszködik a könnyeivel.
– Lanzafame: ha a Petrjak-ügyben voltak érzelmek, akkor itt még inkább, de korrekten váltunk el, jó döntést hozott Davide, jól teljesít a Kispestben.