Labdarúgó csapatunk vezetőedzőjét kérdeztük az Európa Ligáról, a Magyar Kupáról és a bajnokságról is.

Szergej Rebrov

A moszkvai Európa Liga meccsen a játékosok megértették, hogy milyen fontos mérkőzésen lépnek pályára. Ahogy előtte is elmondtam, nem védekezni mentünk oda, helyzeteket is kialakítottunk, megszereztük a gólt is, és nyertünk. Igaz az ellenfélnek is voltak lehetőségei, de ami a legfontosabb volt számomra, hogy csapat voltunk védekezésben és támadásban is és megérdemelten nyertünk. Ez volt az igazán jó érzés, hogy a második félidőben olyan teljesítményt nyújtottunk, hogy ezt kimondhassuk. És ezzel mindenki önbizalmat is szerezhetett.

A BKV Előre ellen lehetőséget kapott Csontos Dominik, amit kiérdemelt, az elmúlt hónapban sok edzésünkön részt vett, jól teljesített, benne és még többekben látszik a potenciál. Szerdán ezt meg is mutatta, jól focizott a kupameccsen. Meglátjuk, mi lesz a jövőben, de most, hogy több védőnk is sérüléssel bajlódik, ez egy jó lehetőség a fiataloknak, hogy megmutassák magukat, éljenek a lehetőséggel.

Az Újpest, a CSZKA Moszkva és a Videoton ellen is három védekező középpályással álltunk fel, emiatt erősebb is a védelem, jobban zárjuk le a területeket középen, jobban néz ki a védekezés, mintha csak ketten lettek volna. Amikor ennyien beszélnek Dibusz Dénesről és Isaelről, hogy jól teljesítenek, akkor meg is érdemlik, hogy beszéljenek róluk. De a siker receptjében nem csak az egyének vannak. Az elmúlt mérkőzéseken azért érdemeltük ki a sikereket, mert igazi csapatként voltunk a pályán, védekezésben és támadásban is, nagyon fontos, hogy így folytassuk!

A Mezőkövesd tavaly is jó játékot mutatott be, idén pedig erősek, jól teljesítenek, nagyon komolyan kell venni őket. Jó csapat, nincsenek nagy nevek. Az első fordulókban magabiztosak lettek, tisztelnünk kell azt, amit eddig elértek. De ahogy mondani szoktam, mindegy, hogy ki az ellenfél, amikor itthon lépünk pályára: dominálnunk kell, ki kell szolgálnunk a szurkolóinkat és megszerezni a három pontot. Nem gondolnám, hogy máshogy kell kezelni ezt a találkozót, mint a legutóbbit, nézzük meg a tabellát, ugyanannyi pontjuk van, mint nekünk, nem hiszem, hogy extra motivációra lenne szükség.